Kako su Ismir Mirvić i Ajla Alimanović dočekali kraj velike pobjede Sarajeva?

Infarkt završnica

Kako su Ismir Mirvić i Ajla Alimanović dočekali kraj velike pobjede Sarajeva?

Edmir Škorić

Veliku pobjedu ostvarilo je Sarajevo danas na gostovanju kod HŠK Zrinjski u 28. kolu Premijer lige.

U Čitluku je odigran sjajan meč, a Sarajevo je na kraju trijumfovalo rezulatom 3:2 i tako zadržalo treću poziciju na tabeli, te ostvarilo jako značajna tri boda u borbi za plasman u Evropu.

Na ovaj način je Bordo tim uskratio danas slavlje Zrinjskom, pa aktuelni prvak BiH još mora da pričeka na proslavu nove titule, koje je ionako neizbježno i samo je pitanje trenutka kada će se dogoditi.

Utakmicu Sarajeva sa tribina pratili su i čelnici kluba, ukljućujući prvog čovjeka kluba Ismira Mirvića, koji se vratio u BiH sada kada je njegovom timu najteže i kada je podrška najpotrebnija. On i direktorica kluba Ajla Alimanović s nestrpljenjem su čekali kraj utakmice, a onda je moglo da počne veliko slavlje.

Podsjećmo da su strijelci za FK Sarajevo bili Dal Varešanović i dva puta Renan Oliveira, dok su Ćuže i Jukić bili strijelci za "domaću" ekipu.

Sarajevo sada ima 45 bodova, ali utakmicu više od Željezničara (42), Veleža (41) i Širokog Brijega (41).

Plavi sutra gostuju u Banjaluci kod Borca od 18 sati, dok će Široki na Pecari od 18:30 sati danas odmjeriti snage sa Veležom. Biće to dakle direktni okršaji za plasman u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Zrinjski je danas izgubio, ali pred titulom je, pa su igrači na kraju dobili podršku od strane vjernih navijača unatoč negativnom rezultatu. Plemići su svakako uvjerljivo najbolji tokom ove sezone i nalaze se pred novom titulom, a igrat će i finale Kupa za duplu krunu protiv gradskog rivala Veleža.

Naredno kolo igra se već za vikend. Sarajevo će ugostiti Široki Brijeg, dok će Zrinjski u goste Posušju i tada će imati priliku da sa navijačima proslavi novu titulu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
Raduju se pobjedi u kupljenoj utakmici hahah. K'o da su osvojili ligu prvaka. Na sta je spao sarajevski fudbal. Bolje da niko ne igra!
2 5
nakopitam
Dvije tanove kurvettine
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti