U svlačionici nastala fotografija koja najbolje opisuje u kakvom su stanju igrači Sarajeva

Vratio se osmijeh na lica

U svlačionici nastala fotografija koja najbolje opisuje u kakvom su stanju igrači Sarajeva

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva nastavljaju sjajan premijerligaški niz, pa su u Čitluku na stadionu Bare pobijedili lidera na tabeli, HŠK Zrinjski, rezultatom 3:2.

Sarajevo je bilo u rezultatskoj krizi tokom cijele polusezone, nakon pauze je također bilo loših utakmica i rezultata, ali u posljednje vrijeme tim izgleda fantastično. Ima četiri pobjede na prethodnih pet mečeva, uz remi protiv Sloge Doboj u Zenici kada je, kao što svi znamo, tim Mirze Varešanovića oštećen jer mu nije priznat čist gol u finišu.

S ta dva boda Sarajevo bi imalo 47, no i sa ovih 45 su na Koševu svi prezadovoljni, naročito ako se uzmu u obzir razni problemi s kojima se ekipa suočavala i čije domaće utakmice bojkotuju najvjerniji navijači.

Bordo tim je pobjedom u Čitluku nad aktuelnim, a vjerovatno i ovosezonskim prvakom napravio dobar korak u borbi za to treće mjesto i prepun samopouzdanja očekuje derbi sa Širokim narednog vikenda.

U svlačionici nakon utakmice nastala je fotografija igrača Sarajeva i možemo slobodno reći da ona opisuje trenutno stanje u ekipi, a to je stanje motiviranosti, želje, borbenosti, zadovoljstva, samopouzdanja, energije...

Svjesni su da mogu puno, a čini se da su na dobrom putu da spase sezonu

Pobjedom nad Širokim Sarajevo bi se primaklo cilju, a bez obzira na bojkot očekuje se, kao i protiv Tuzla Cityja, veliki broj pristalica Sarajeva na tribinama.

Oglasi

Ostvareni trijumf nad Zrinjskim dobija na težini ako se uzme u obzir da nije bilo suspendovanog ponajboljeg igrača Almedina Ziljkića, koji nije mogao biti na terenu, ali je bio velika podrška saigračima.

Također je putem društvenih mreža slavio pogotke Dala Varešanovića i Renana Oliveire. Brazilac je bio dvostruki strijelac, a sjajnu partiju pružio je i Dal koji je pokazao da je ipak kalibar za bordo dres.

Podsjetimo da ga uveliko želi ljubljanska Olimpija i da bi na ljeto mogao put Slovenije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Dan tuge na šugavici i u vrapcicima
3 3
Bravo momci, Bravo Mirza...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi