Kup Italije

I to treba znati: Džeko nije ni dodirnuo loptu, a velike zasluge ima za gol Intera

Edmir Škorić

Na stadionu Giuseppe Meazza igra se revanš susret polufinala Kupa Italiije, a Inter je poveo u 15. minuti.

Prvi duel velikih italijanskih rivala završen je rezultatom 1:1, a duel u Milanu počeo je boljom igrom Intera, koji vodi s 1:0 i za sada je bliže polufinalu.

Federico Dimarco je pogodio za vodstvo Intera i veliko slavlje na tribinama.

Važi napomenuti da je reprezentativac BiH Edin Džeko stater u redovima domaćeg tima, koji je trenutno bliže velikom finalu, ali još uvijek je naravno sve otvoreno.

Upravo je Džeko jedan od zaslužnih za gol iako nije imao nijednog dodira s loptom. Naime, Edin je svojom kretnjom prevario igrače Juventusa, Barella je potom loptu usmjerio ka Dimarcu, koji izlazi sam pred gol gostiju i pogađa. 

Lautaro je moga da povisi na 2:0, no bio je neprecizan, dok je De Sciglio u 26. minuti glavom loptu poslao pokraj gola domaćih. Sve u svemu, dobar meč za sada, bit će sasvim sigurno još puno uzbuđenja.

Pobjednik će u finalu navjerovatnije igrati protiv Fiorentine koja ima 2:0 protiv Cremonesea uoči sutrašnjeg revanša u Firenci.

Inter je bio u rezultatskoj krizi, ali se u posljednje vrijeme značajno podigao, što je potvrdio visokom pobjedom nad Empolijem uz dva  gola i asistenciju Lukakua, a prethodno je izbacio Benficu u četvrtfinalu Lige prvaka.

Sastavi:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro Martinez, Džeko

Juventus: Perin; Bremer, Bonucci, Alex Sandro; De Sciglio, Rabiot, Locatelli, Miretti, Kostić; Di Maria; Chiesa

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.