Odavno se ne pamti ovakva partija Romelua Lukakua

Belgijac blistao u Empoliju

Odavno se ne pamti ovakva partija Romelua Lukakua

Edmir Škorić

U prvoj utakmici subotnjeg programa 31. kola italijanske Serije A Inter je sa 3:0 slavio na gostovanju kod Empolija.

Inter je imao užasan niz u Seriji A, a on je napokon prekinut na gostovanju u Empoliju. Na krilima toliko kritikovanog Romelua Lukakua tim iz Milana ostvario je pobjedu i sa 54 boda ostao u igri za plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Trenutno je Inter na tabeli preskočio gradskog rivala Milana i sada je peti sa 54 boda. Ima bod više od šestoplasiranog Milana, ali i utakmicu više. Ispred su Roma sa 56, Juventus sa 59 i Lazio sa 61 bodom. Juve i Roma imaju po jednu utakmicu manje.

Ekipa Simonea Inzaghija morat će se dobro pomučiti ako želi u Top 4, ali trijumf u Empoliju svakako je od velike važnosti, mada treba imati na umu da Nerazzurri igraju polufinale Lige prvaka protiv Milana.

Dvostruki strijelac danas bio je Lukaku, koji je u 48. minuti preciznim udarcem nogom na asistenciju Marcela Brozovića trasirao put do pobjede gostima iz Milana, a onda sve zapečatio sjajnim golom u 76. minuti na asistenciju Hakana Calhanoglua.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1650110136684367880[/twitter]

Rezervista Lautaro Martinez u 88. minuti je iskosa s lijeve strane lijevom nogom u padu loptu poslao u mrežu nemoćnog domaćina, a nakon dva gola došlo je vrijeme i na asistenciju Belgijca koji se očigledno vraća u veliku formu.

Inzaghi je iskoristio priliku da danas odmori Edina Džeku, koji bi mogao biti u sastavu za nekoliko dana u revanšu polufinala Kupa Italije protiv Juventusa. Duel se igra na Meazzi, nakon što je onaj prethodni u Torinu završio rezultatom 1:1. Upravo je Lukaku tada pogodio s bijele tačke u sudijskoj nadoknadi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od 15 sati danas sastaju se Monza i Fiorentina te Udinese i Cremonese, a od 18 sati Milan i Lecce. Derbi je na programu večeras kada će Juventus ugostiti vodeći Napoli. Sutra navečer igraju Atalanta i Roma.

Naredno 32. kolo igra se narednog vikenda, a imaćemo dva interesantna rimsko-milanska okršaja, pošto Roma dočekuje Milan, a Inter Lazio. Juventus će gostovati kod Bologne, Napoli čeka Salernitanu, Fiorentina dočekuje Sampdoriju, Torino Atalantu, Spezija Monzu, Lecce Udinese, Cremonese Veronu i Sassuolo Empoli.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi