Krenuo je na Bosanca pa na Hrvata i grdno se prevario - Već na ljeto mu dolazi kraj

Onana ide u London?

Krenuo je na Bosanca pa na Hrvata i grdno se prevario - Već na ljeto mu dolazi kraj

E. Ganibegović

Ljetos je stigao u Inter, ali bi već predstojećeg ljeta mogao i da ga napusti. Kamerunski golman Andre Onana bio je glavni lik nekoliko incidenata koji su narušili atmosferu u timu i čelnici viceprvaka Italije neće imati ništa protiv njegove prodaje, naročito jer se pojavio prvi zainteresovani klub.

Interu ove sezone ne cvjetaju ruže u Seriji A, no osvojili su Superkup i igraju polufinale Kupa Italije i Lige prvaka. Na golu Intera 33 puta ove sezone u svim takmičenjima stajao je Andre Onana.

Iako je stigao tek prošlog ljeta iz Ajaxa i ima ugovor do ljeta 2027. godine, kamerunski golman bi već ljeta ove godine mogao potpisati za novi klub.

On je bio glavni protagonista nekoliko incidenata u Interu. Prvo je imao svađu s Edinom Džekom u Ligi prvaka, da bi zatim na treningu došao u sukob s Marcelom Brozovićem.

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru imao je nesuglasice sa selektorom Kameruna koji ga je izbacio iz reprezentacije nekoliko sati pred duel sa Srbijom i jasno je da nešto s njim nije u najboljem redu.

Oglasi

Svjesni su toga, čini se, i u Interu, te nemaju namjeru zadržavati ga ukoliko za njega stigne pristojna ponuda. Neće ga prodati baš zato što im gori pod nogama, ali ne žele svim silama zadržavati čovjeka koji očito kvari atmosferu u timu.

Kako britanski mediji prenose, za njegovim uslugama zainteresovan je Chelsea. Todd Boehly spreman je ponuditi 40 miliona eura što bi trebalo zadovoljiti čelnike Intera.

Eduoard Mendy i Kepa, dva Chelseajeva golmana, otići će iz kluba ukoliko za njih stigne adekvatna ponuda, što bi otvorilo prostor za dolazak 27-godišnjeg Kamerunca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Karijeru je Onana počeo u Eto'o akademiji u rodnoj zemlji, no kao tinejdžer stiže u Barcelonu koja ga prodaje u Ajax u januaru 2015. godine gdje se zadržao sedam i po godina, do prelaska u Inter. 

Za reprezetanciju Kameruna debitovao je u septembru 2016. godine i branio 34 puta, no nakon skandala u Kataru odlučio je da se oprosti. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi