Sjajne utakmice

Nevjerovatan povratak Budućnosti na domaćem terenu; Tomislav sa tri komada ispratio Mladost

E. Oštraković

Sjajne utakmice odigrane su u okviru Prve lige Federacije BiH, te su ostvareni neki jako zanimljivi rezultati u ovoj ligi.

Posebno zanimljiv bio je susret u Banovićima između Budućnosti i Vis Simm-Baua, a nakon 90 odigranih minuta pobjednika nije bilo i utakmica je završena sa 3:3.

Poveli su gosti u 13. minuti utakmice, a strijelac je bio Piljug. Samo pet minuta kasnije Budućnost dolazi do poravnanja.

Huseinspahić je postigao gol u 18. minuti i činilo se tada da će Budućnost nastaviti sa dobrom igrom i kreirati preokret.

U 36. minuti ponovo šok za domaće igrače. Ponovo je Piljug postigao gol i tako prednost vratio na stranu svoje ekipe.

Četiri minuta kasnije sjajnu partiju Simm Baua potvrdio je Poturalić koji je pogodio za 1:3 i tako postavio konačan rezultat u prvom poluvremenu.

Sve što je bilo zanimljivo u drugom poluvremenu u Banovićima viđeno je u posljednjih petanestak minuta.

Prvo je Mehić, igrač gostujuće ekipe, dobio crveni karton, a pet minuta kasnije Budućnost je došla do gola za 3:2. Trumić je bio strijelac.

U sudijskoj nadoknadi šok za goste. Gogić je pogodio za 3:3 i tako donio bod svojoj ekipi.

Tomislav je na svom terenu sa 3:0 ostvario pobjedu protiv ekipe Mladost Doboj Kakanj.

Nakon velikog broja prilika u prvom poluvremenu Tomislav je poveo pogotkom u sudijskoj nadoknadi, strijelac je Nikola Šiško.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Deset minuta u drugom poluvremenu bilo je dovoljno igračima Tomislava da postignu i drugi gol i da ovjere pobjedu.

Do kraja utakmice domaći su postigli još jedan gol i tako na kraju slavili sa 3:0 protiv Mladosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.