Svijetla tačka federalnog fenjeraša: "Nije realno da smo posljednji, to govori i meč s GOŠK-om"
Foto: FK Radnički Lukavac - Facebook

Emrah Makić najavio i duel s Tomislavom

Svijetla tačka federalnog fenjeraša: "Nije realno da smo posljednji, to govori i meč s GOŠK-om"

E. Ganibegović

Ostalo je da se odigra još osam kola u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. U najtežoj situaciji je Radnički iz Lukavca koji je posljedni, a veznjak ovog tima, Emrah Makić, kaže da to nije realno stanje na tabeli.

Nakon 22 utakmice odigrane u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, GOŠK je na pragu Premijer lige, dok je prvi kandidat za ispadanje Radnički iz Lukavca. Upravo su ova dva tima odigrala meč prije nekoliko dana, a završilo je 1:1.

Tim iz Lukavca je posljednji sa 17 bodova, pet manje od pretposljednjeg Travnika, te u preostalih osam utakmica ima jako težak zadatak, a to je izboriti ostanak u ligi. 

Jedan od igrača koji se izdvojio u ekipi Radničkog je Emrah Makić, 21-godišnji veznjak koji je u klub stigao početkom marta nakon što se razičao s bihaćkim Jedinstvom.

Igrao je svih sedam utakmica u proljetnom dijelu polusezone, bio biran i u tim kola u nekoliko navrata, te je postigao i jedan pogodak. Navijači u Lukavcu već su ga zavoljeli, no on ne želi da mnogo priča o sebi:

"Što se tiče mene, to ne bih previše komentarisao i isticao, važno je da sam zdrav i bez povreda. Nisam nezadovoljan, ali uvijek može bolje. Što se tiče ekipe, svi će se složiti da ovo nije realna slika naše igre i borbe za ovaj klub.

Oglasi

U nekoliko navrata nismo imali sportske sreće, a to što smo posljednji na tabeli, da nije realno govori i utakmica koju smo odigrali protiv prvoplasirane ekipe, GOŠK-a u Gabeli, te osvojili vrijedan bod koji će ekipi biti od psihološkog značaja za dalje", kazao je Makić za SportSport.ba, te najavio naredni meč protiv Tomislava.

S obzirom na to da je dobio dva žuta kartona u Gabeli, Makić neće biti na raspolaganju treneru u ovoj utakmici, no vjeruje svojoj ekipi i ima poruku za navijače:

"Tomislav ćemo dočekati pred domaćim navijačima. Svjesni smo kvaliteta Tomislava, ali i toga da smo mi domaćin i da ćemo dati sve od sebe da dođemo do prve pobjede u nastavku sezone. Ja ću propustiti utakmicu zbog kartona, ali sam siguran da će ekipa dati sve od sebe i obradovati naše navijače kojima bih poručio da ostanu uz nas kao što su bili i do sada."

Za Makića se navodno već interesuju i neki klubovi iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, te za njega neće biti zime i ukoliko Radnički ispadne iz lige, no kaže da ništa konkretno još nije došlo:

"Da budem iskren, ništa konkretno još nije došlo. Bilo je nekih priča koje ne uzimam toliko za ozbiljno, jer želim dati sve od sebe za ekipu u kojoj trenutno igram."

Emrah Makić poznato je ime navijačima Sarajeva, s obzirom na to da je bio član ovog kluba u periodu od 2020. do 2021. godine:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bio sam kao junior u Sarajevu. To je veliki klub i čast je bilo nositi dres Sarajeva. Smatram da se poštenim radom može doći do nekog većeg nivoa."

Osim Sarajeva i Radničkog, Makić je bio član Jedinstva, Nehaja iz Senja, te Jajca u kojem je počeo karijeru. Što se Radničkog tiče, tim iz Lukavca skoro da više nema pravo na kiks i već protiv Tomislava za vikend mora juriti tri boda. 

Promo

Top Komentari

Brazuka
Poznato nam je ime bas evo u butmiru umjesto haseta njegova slika . Vi baš niste normalni. Gledam dq li je 1 april nije pa sta je ovo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi