Građani imaju vodstvo na poluvremenu

Haaland 50. golom u sezoni izjednačio rekord, Julian Alvarez zabio golčinu

Edmir Škorić

U toku su mečevi 34. kola engleske Premier lige, a najviše pažnje privlače dueli klubova iz Manchestera.

Manchester United je ugostio Aston Villu i golom Brune Fernandesa došao je do vodstva od 1:0, pa Crveni vragovi sada već uveliko mogu da razmišljaju o tome da će igrati Ligu prvaka naredne sezone.

I drugi klub iz Manchestera, City, ima danas važan meč, u gostima kod Fulhama, a nakon 45 minuta Građani vode sa 2:1 i nalaze se blizu nove pobjede s kojom bi privremeno zauzeli prvo mjesto, ali treba imati na umu da su u ovo kolo ušli sa dvije utakmice manje od lidera Arsenala.

Uz to, ide im na ruku loša forma Arsenala i činejnica da im na Emirates stiže Chelsea. Koliko god Plavci bili loši trenutno, ipak se radi o velikom londonskom derbiju gdje bi lako Arsenal mogao da ostane bez cijelog plijena.

Erling Haaland nastavio je svoju nevjerovatnu seriju, pa je u trećoj minuti sa bijele tačke pogodio mrežu Fulhama za 1:0. Bio je to njegov već 34. gol u Premier ligi ove sezone i 50. ukupno.

Fulham je uspio da se vrati već u 15. minuti, kada je pogodio Carlos Vinicius, no u 36. minuti gosti iz Manchestera opet su došli do vodstva.

Riyad Mahrez je dodao loptu do Juliana Alvareza, koji je majstorski zabio za 2:1. Njemu je pripalo mjesto povrijeđenog Kevina de Bruynea u ofanzivnom dijelu veznog reda i Argentinac se sjajno snašao na novoj poziciji.

Što se tiče ostalih mečeva koji su počeli u 15 sati, Southampton neočekivano vodi u gostima kod Newcastlea sa 1:0, dok je Bournemouth trenutno u vodstvu na svom terenu protiv Leedsa (2:1).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jučer su odigrana tri meča. Crystal Palace je sa 4:3 dobio West Ham, Brentford sa 2:1 savladao Nottingham Forest, a Brightom je razbio Wolverhampton sa 6:0.

Sutra se sastaju Leicester i Everton od 21h, a kolo će kompletirati duel Arsenala i Chesleaja u utorak u 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.