Sudija svirao kraj, a onda je Ben White izgubio živce i htio da tuče Fodena, pa je nastao haos

Teško mu pao poraz na Etihadu

Sudija svirao kraj, a onda je Ben White izgubio živce i htio da tuče Fodena, pa je nastao haos

Endin Čaušević

Manchester City sinoć je na Etihadu u velikom derbiju deklasirao Arsenal sa 4:1 u meču 33. kola engleskog Premiershipa i u potpunosti se vratio u borbu za odbranu titule. Ipak, utakmicu su obilježile i varnice koje smo gledali na terenu nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, a u centru pažnje bili su Phil Foden i Ben White.

City je pred svojim navijačima lakše od očekivanog uspio da dođe do pobjede protiv lidera na tabeli i u potpunosti se vrati u igru za odbranu titule prvaka Engleske.

Građani u odnosu na Arsenal sada imaju samo dva boda manje na tabeli, ali treba istaći i to da ekipa Pepa Guardiole ima i čak dvije utakmice manje u odnosu na Arsenal koji je u ogromnom padu forme.

Topnici su četiri utakmice zaredom bez pobjede, a nakon tri remija sinoć su doživjeli na Etihadu zaista težak udarac i poraz od direktnog rivala u borbi za titulu u engleskom Premiershipu.

City je do pobjede došao na krilima sjajnog Kevina de Bruynea koji je zabio dva gola, dok su se još u lisu strijelaca upisali Stones i Haaland. Jedini gol za goste zabio je Holding u samom finišu.

Međutim, iako je utakmica protekla u fer i korektnoj igri na kraju nije moglo bez varnica i skoro je došlo do opšte tuče na terenu.

Oglasi

U centru pažnje našli su se Ben White i Phil Foden koji su se prvo sukobili verbalno, a zatim je došlo i do fizičkog kontakta.

Whiteu je očito zasmetalo nešto što je igrač Manchester Uniteda uradio i rekao mu i odlučio je da se obračuna s njim, te ga je čak nekoliko puta odgurnuo, ali na svu sreću sve se brzo završilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da su igrači Arsenala bili dosta nervozni jer su i sami svjesni kakvu bodovnu prednost su ispustili u prethodne četiri utakmice.

White je nakon sukoba s Fodenom ušao u raspravu i s Walkerom zbog čega je nastala gužva, no ostali igrači Cityja i Arsenala su bili prisebniji i uspjeli su smiriti situaciju prije nego što je u potpunosti eskalirala.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Foden rekao:"Da se igralo jos 3 minute, bilo bi PRITISNI PETICU, ZPOCNI IGRICU"..To je naljutilo White, te mu je odbrusio:Jeste POBJEDILI, ali mi smo PRODALI VISE DRESOVA"..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi