Opšta tuča nastala je u Madridu u četvrtak u duelu Reala i Partizana. Učesnik je bio i Džanan Musa, ali on je prošao bez kazne (Foto: EPA)

Žele ogromno osiguranje

Kraljevi u strahu stižu u Srbiju - Ovo je lista zahtjeva Reala pred dolazak u Beograd

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana u utorak će u Beogradu dočekati Real Madrid u trećem duelu nokaut faze Eurolige. Crno-bijeli imaju ogromnih 2-0 nakon dva meča u Španiji, a pred ovaj meč atmosfera je usijana zbog tuče tokom druge utakmice odigrane u četvrtak. Kraljevi sutra stižu u Srbiju, a organizatorima su poslali jasne zahtjeve koji im garantuju sigurnost.

Partizan u utorak u Beogradu dočekuje Real Madrid u trećem susretu nokaut faze Eurolige. Srbijanski tim je pobijedio dva puta na gostovanju i ima priliku da završi posao pred svojim navijačima kojih će sigurno biti oko 20.000 u Stark Areni.

Drugi meč ovih timova obilježila je velika tuča igrača. Napravljen je pravi haos, a na društvenim mrežama navijači crno-bijelih su jasno poručili Kraljevima da se dobro pripreme za ono što ih čeka u Beogradu.

Igrači Reala definitivno će u strahu igrati ovaj meč. Kraljevi su zbog toga navodno odlučili poslati određene zahtjeve organizatorima i žele da im se garantuje maksimalna sigurnost.

Navodno su iz Madrida zatražili ove sigurnosne mjere od KK Partizan-

- Prijevoz autobusom s aerodroma bez prolaska kroz terminale
- Pratnja policije
- Cjelodnevno osiguranje oko hotela
- Pojačanje mjere osiguranja u Stark Areni

Očigledno zbog onog što se dešavalo u Madridu vlada veliki strah u redovima kraljevskog kluba i nije nikakvo čudo što žele dodatne mjere osiguranja jer je prijetnji bilo dosta.

Euroliga odredila kazne za učesnike tuče

Euroliga je dan nakon obračuna u Madridu odredila kazne za učesnike tuče.

Najveću kaznu očekivano je dobio francuski košarkaš iz redova Reala Guerschon Yabusele. On će pauzirati narednih pet utakmica u Euroligi.

Naredne dvije utakmice neće igrati košarkaš Partizana Kevin Punter, a Gabriel Deck i Mathias Lessort su dobili po jednu utakmicu suspenzije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Oba tima su također dobili i novčanu kaznu od po 50.000 eura, razlog je taj što utakmica nije završena zbog ponašanja njihovih igrača.

Svi nabrojani košarkaši neće moći da igraju u Beogradu u utorak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.