Zvanični spiker je najavio Yabuselea, uslijedila je (ne)očekivana reakcija publike u Madridu

Real je danas bio siguran, Francuz igrao

Zvanični spiker je najavio Yabuselea, uslijedila je (ne)očekivana reakcija publike u Madridu

Edmir Škorić

Košarkaš Real Madrida Guerschon Yabusele vratio se ove nedjelje na parket, samo nekoliko dana nakon strašnih incidenata u kojima je sudjelovao u drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja Eurolige protiv Partizana.

Francuski reprezentativac, koji je napao igrača srbijanske ekipe Dantea Exuma, dobio je kaznu od pet utakmica od strane Eurolige , no ta se zabrana ne odnosi na Endesa ligu i igrač je ove nedjelje odigrao utakmicu protiv Zaragoze.

Od strane Real Madrida nije bilo nikakvih sankcija niti mjera prema Yabuseleu koji je prošlog ljeta obnovio ugovor s klubom do 2025. godine. U ovoj utakmici protiv Casademonta Yabusele je bio u prvoj postavi, pa čak i dobio je pljesak malobrojne javnosti koja je bila u WiZink centru u Madridu u trenutku kada su igrači napustili svlačionicu.

Ukratko, iako su u nekim medijima ukazivali na mogućnost da je Real Madrid kaznio igrača nakon njegovog groznog ponašanja u tučnjavi u četvrtak, istina je da od toga nije bilo ništa.

U petorci Reala danas je bio i Gabriel Deck. Argentinac je uz Yabuselea bio najagresivniji u nedavnoj tučnjavi sa košarkašima Partizana, ali su obojica na kraju bili starteri i čini sed a su izbjegli bilo kakve sankcije.

Uz sve to, publika je aplaudirala svojim "junacima", zaboravivši njihove nesportske radnje tokom duela sa gostima iz Beograda.

Oglasi

Real Madrid je Zaragozu savladao sa 93:86 u 30. kolu ACB lige, a Deck je bio najefikasniji sa 19 poena, koliko je ubacio i Williams-Goss, a treći na listi najefikasnijih bio je Džanan Musa. Bh. košarkaš ubacio je 18 poena.

Što se Yabuselea tiče, on se danas nije proslavio, ubacio je tek četiri poena. Propustit će duel u Beogradu, koji se igra u utorak 2. maja.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Bit će to treći duel Reala i Partizana. Crno-bijeli imaju priliku da pobjedom završe seriju jer trentuno vode sa 2:0, ali oslabljeni su neigranjem Lessorta i Puntera, pa Real svakako može da se nada potpunom povratku u seriji.

Dueli u Beogradu se igraju u utorak i četvrtak, a ako Real uspije da izjednači seriju, majstorica će se igrati 9. maja u Madridu. Sve te mečeve propustit će naravno Yabusele.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi