Real Madrid uz dosta muke pobijedio Zaragozu, još jedna odlična partija Džanana Muse

Kraljevi slavili sa 93:86

Real Madrid uz dosta muke pobijedio Zaragozu, još jedna odlična partija Džanana Muse

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida pobijedili su danas na svom parketu nakon preokreta Zaragozu sa 93:86 u meču 30. kola španske ACB lige, a još jedan odličan meč u dresu kraljevskog kluba odigrao je bh. reprezentativac Džanan Musa.

Real Madrid je nešto bolje otvorio utakmicu i dobro je igrao u prvoj četvrtini iako je Jesus Mateo napravio nekoliko promjena u početnoj petorci.

Kraljevi su nakon prve dionice vodili sa 18:13, ali Zaragoza je u nastavku zaigrala mnogo bolje. Gosti su u drugoj četvrtini uspjeli da naprave preokret i djelovali su dosta bolje u napadu od Reala, a na pauzu se otišlo kod rezultata 40:35 za Zaragozu.

I početak drugog poluvremena pripao je košarkašima Zaragoze. Nastavili su s odličnom igrom i u jednom trenutku su vodili s čak 14 poena prednosti (49:35), ali nisu mogli za zadrže taj ritam igre.

Real Madrid je sredinom treće četvrtine proigrao na krilima Džanana Muse i Sergija Llulla koji su donijeli preokret domaćem timu, te su se domaći do kraja treće dionice u potpuno vratili u meč i poravnali na 66:66.

Početkom posljednje četvrtine Real je došao do prednosti koju nije ispuštao do kraja utakmice. U ovoj dionici istakao se Llull koji je pogodio nekoliko važnih šuteva koji su činise i prelomili meč u korist Reala.

Oglasi

Na kraju kraljevski klub uspio je da dođe do pobjede protiv Zaragoze i to rezultatom 93:86.

Real Madrid do pobjede vodili su Deck i Williams-Goss koji su ubacili po 19 poena, dok je Musa meč završio sa 18 poena, tri skoka i dvije asistencije za skoro 24 minute koliko je proveo danas na parketu.

Iskusni Sergio Llull na kraju je upisao 17 poena, šest skokova i pet asistencija. Što se tiče gostiju najefikasniji bio je Simanić sa 20 poena, osam skokova i jednom asistencijom.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Košarkaši Real Madrida nemaju mnogo vremena za odmor jer već prekosutra igraju u Beogradu protiv Partizana treći meč play off serije Eurolige.

Partizan nakon mečeva u Madridu vodi sa 2:0, te Kraljevi više nemaju pravo na kiks. Utakmica Partizana i Reala igra se u utorak s početkom u 20:30 sati.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crni1000
E moj vojvoda, vidjecemo ko ce koga derat
0 1
HamzaVojvoda
ima da budes manji od makovog zrna u BG. Cak i ako takticke puste trecu tekmu iako je rizicno ima da vas u cetvrtoj poderu ne kao sto musa dere jerca nego kao sto partizan dere musu pardon real
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi