Francuz neće igrati protiv Sociedada

Ancelotti nije htio povesti Benzemu u San Sebastian, a Marca je otkrila i razlog takve odluke

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida igraju večeras u gostima protiv Real Sociedada u okviru 33. kola španske La Lige, a mnogi su vidjeli da Karim Benzema uopšte nije otputovao s ekipom za San Sebastian iako nije povrijeđen. No, španski mediji saznali su zašto Francuz neće biti u konkurenciji za večerašnji meč.

Real Madrid ima 11 bodova zaostatka u odnosu na lidera Barcelonu i čini se da je borba za prvaka u Španiji već riješena iako je sigurno da Kraljevi neće odustati sve dok budu imali i teoretske šanse.

Kraljevski klub večeras očekuje teško gostovanje u San Sebastijanu kod Real Sociedada koji se bori za mjesto koje vodi u Ligu prvaka i sigurno je da će večeras pokušati da došu do pobjede protiv Madriđana.

Ono što je posebno obradovalo navijače Sociedada jeste vijest da Karim Benzema neće igrati u večerašnjoj utakmici.

Benzema je i ove sezone najbolji igrač Real Madrida, a u prošlom meču protiv Almerije zabio je hat-trick i uključio se u borbu s Robertom Lewandowskim za titulu najboljeg strijelca u španskog prvenstvu.

Očekivalo se da Benzema večeras pokuša nastaviti golgeterski niz, no potom je Real Madrid objavio igrače na koje će Carlo Ancelotti računati u ovom susretu i na iznenađenje svih na listi nije bilo Benzeme.

Benzema je po četvrti put postao otac prije nekoliko dana jer je dobio dijete s manekenkom Jordan Ozunom, ali to nije razlog zbog čega ga je Ancelotti poštedio u večerašnjem meču.

Ugledna Marca potvrdila je da Benzema nije povrijeđen, ali Ancelotti je odlučio da ga odmori jer Real Madrid za vikend očekuje finale Kupa kralja protiv Osasune i želi da Francuz bude maksimalno spreman za taj susret.

Benzema ima već 35 godina i Ancelotti je svjestan da ga mora odmoriti u pojedinim mečevima jer Realu slijedi paklena završnica sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored finala Kupa kralja naredne sedmice Kraljevi igraju i prvi susret polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Ancelotti ne želi rizikovati da se Benzema eventualno povrijedi i zbog toga ga s ekipom nije poveo u San Sebastian.

Podsjećamo, utakmica između Real Sociedada i Real Madrida igra se s počekom u 22 sata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.