Modrić se u tajnosti pojavio u Beogradu, muka ga je 'natjerala' na to i treba mu 'čudo'

Zna se i glavni razlog

Modrić se u tajnosti pojavio u Beogradu, muka ga je 'natjerala' na to i treba mu 'čudo'

Samir Mlaćo

Zbog teške povrede Luka Modrić neće moći pomoći saigračima u Realu u naredne dvije sedmice.

Modrić će propustiti između ostalih prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, ali i finale Kupa kralja.

Luka Modrić je ove sezone upisao 41 nastup. Ugovor mu istječe na kraju ove sezone, ali prema posljednjim izvješćima, 37-godišnjak će igrati na Santiago Bernabeu najmanje godinu dana.

Modrić pokušava na sve načine da se što prije vrati na teren, a kako prenose srbijanski mediji u tajnosti je otputovao u Beograd.

Naime, pomoć je zatražio kod čuvene doktorice Marijane Kovačević koja između ostalih se brine za zdravlje Novaka Đokovića, te velikog broja poznatih sportista.

Vjeruje da će Kovačevićka dodatno ubrzat njegov oporavak, odnosno problem sa mišićem noge, za šta je specijalista.

Oglasi

Da li će uspjeti u tome, ostaje da se vidi, no jasno je da Modrić ima još mnogo za pokazati.

Ne treba dodatno objašnjavati koliko je važan za igru Reala i svakako bi mogao biti veliki hendikep Kraljevima to što nije spreman za neke ključne utakmice. One koje propusti u La Ligi ionako nisu važne jer Barcelona će svakako biti novi prvak.

Modrić će vjerovatno na kraju sezone ostati u Realu, odnosno potpisati novi ugovor, no već se spominje ko će od njega naslijediti 'desetku'.

Odlaskom Modrića 'desetka' Kraljeva bi dobila novog vlasnika. Postoji igrač koji na nju cilja u budućnosti, a to je mladi Brazilac Rodrygo.

Sjajni 22-godišnji ofanzivac sve je bolji i bolji i očekuje se da će od naredne sezone biti neizostavan član početnog sastava. S obzirom na to očekuje se da bi on mogao postati nova 'desetka'.

Ne krije ni Rodrygo da je 'bacio oko' na dres s brojem 10. Rekao je to nedavno u kratkoj izjavi za Radio Marca.

"Želim u budućnosti nositi Modrićevu desetku", jasna je poruka mladog ofanzivca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rodrygo je postao član Real Madrida 2018. godine. Plaćen je Santosu 45 miliona eura, a klubu iz Madrida se priključio godinu dana kasnije.

Njegovo dovođenje, kao i dolazak Viniciusa Juniora, ispostavio se kao pravi posao madridskog velikana. Iako je za sada njegova uloga da ulazi s klupe to će se uskoro promijeniti i Rodrygo će postati starter.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi