Odluka odmah stupa na snagu

Niko nije veći od kluba: PSG suspendovao Lionela Messija!

Esmer Oštraković

Svi u PSG- bili su iznenađeni kada su saznali da se Lionel Messi pojavio u Saudijskoj Arabiji umjesto da bude na treningu sa svojim saigračima iz kluba.

Otputovao je Argentinac nakon poraza PSG-a od Lorienta u Saudijsku Arabiju, a svi su očekivali žestoku kaznu za njega.

Kako se očekivalo, tako se i desilo. Uprava PSG-a odlučila je da kazni Lionela Messija.

"PSG je suspendovao Lionela Messija na dvije sedmice, a kazna na snagu stupa odmah. Sve se desilo jer je otputovao u Saudijsku Arabiju bez dozvole", prenose inostrani mediji.

PSG je u nedjelju na svom terenu poražen od Lorienta sa 3:1 čime se potvrdilo da se ovaj klub nalazi zaista u velikoj krizi.

Na udaru navijača ponovo je bio Lionel Messi koji čini se jedva čeka da mu istekne ugovor kako bi na ljeto napustio Pariz.

Messi se u centru pažnje našao i jučer kada su se pojavile fotografije njegovog neočekivanog odlaska u Saudijsku Arabiju.

On je u S. Arabiju doputovao kako bi zvanično potpisao ugovor i postao turistički ambasador ove zemlje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Od te sponzorske saradnje Messi će zaraditi ogroman novac i nije ni čudo što je tako iznenada doputovao u Saudijsku Arabiju.

Messi se nije pojavio ni na jučerašnjem treningu i za takav potez nije dobio dozvolu trenera niti kluba. Parižani su jučer trebali imati slobodan dan, no nakon poraza od Lorienta morali su se jučer pojaviti na treningu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.