La Ligi nije dugo trebalo da razočara Barcelonu, a takva odluka najviše pogađa Lionela Messija

Otežavaju njegov povratak

La Ligi nije dugo trebalo da razočara Barcelonu, a takva odluka najviše pogađa Lionela Messija

E. Ganibegović

Barcelona ulaže maksimalne napore kako bi u svoje redove vratila Lionela Messija. Međutim, La Liga na čelu s Javierom Tebasom, ponovo im je zadala snažan udarac.

Katalonski velikan čini sve da ovog ljeta na Camp Nou vrati Lea Messija nakon što je Argentinac bio primoran u ljeto 2021. godine napustiti klub.

Ovaj transfer je, međutim, veoma teško ostvariti jer Katalonci nastavljaju da premašuju gornju granicu plata koju je nametnula La Liga (ne više od 70% prihoda kluba), iz istog razloga što Argentincu nisu mogli ponuditi novi ugovor u ljeto 2021. godine. 

Prema španskom "Sportu" , čelni ljudi La Lige kategorički su odbili plan izvodljivosti koji je nedavno predložio katalonski klub.

Uprava kluba bila je uvjerena da će dobiti zeleno svjetlo, a nekoliko publikacija u španskoj štampi objavilo je da je predsjednik Joan Laporta napravio veliki plan koji će Messija približiti Camp Nou stadionu. Međutim, sve se okrenulo suprotno. 

Barcelona bi željela da joj Savez da rok od tri godine da smanji masu plata na način da više ne bude prekoračen i da klub može registrovati nove igrače, što je nemoguće u sadašnjim uslovima.

Oglasi

Očekivano, forum na čelu sa Javierom Tebasom kategorički je odbacio inicijativu Barcelone, koja će na ljeto morati prodati nekoliko zvijezda iz sadašnjeg sastava kako bi mogla registrovati Messija.

Mnogo novca je Barcelona potrošila prošlog ljeta, posebno kada je riječ o dovođenju Lewandowskog, Kounde i Raphinhe, ali stvar je sada drugačija.

Tebas je bio itekako jasan da Barcelona neće moći trošiti novac na pojačanja ukoliko ne pronađu način da zaraden ogroman novac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čini se da će jedini izlaz za upravu Barcelone biti prodaja ključnih igrača i glavnih zvijezdi kluba, te se na to spremaju upravo na ljeto.

Kako prenose inostrani mediji Barcelona će na ljeto prodati neke od najvećih zvijezda, a sve kako bi pokušali zaraditi potrebnih 200 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Pa zar Messi ne voli barcu? Sto ne dodje za dzabe da igra
0 0
Krivaja Zavidovići
Najbolje neka prodaju Pedrija ili Gavija pa da vrate isluženog Mesija...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi