Nije mu bilo lako

Ahmedhodžića pitali da li je bolji Ibrahimović ili Džeko, on se prvo nasmijao, pa dao odgovor

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić igra nevjerovatnu sezonu u Engleskoj zbog čega je uvršten u tim sezone u Championshipu, a od navijača Sheffield Uniteda dobio je i nagradu za igrača sezone. Nedavno je Ahmedhodžić odgovarao na zanimljiva pitanja, a između ostalog bh. defanzivca su pitali ko je bolj igrač za njega Zlatan Ibrahimović ili Edin Džeko, te je on dao odgovor.

Ahmedhodžić je pred početak ove sezone napustio Malmo i odlučio je da karijeru nastavi u dresu Sheffield Uniteda i ispostavilo se da je bh. reprezentativac dolaskom u Englesku napravio sjajan potez.

S Sheffieldom je uspio da izbori plasman u Premiership, a već u prvoj sezoni Ahmedhodžić je svojim igrama oduševio fudbalsku javnost.

Zasluženo je izabran u tim sezone Championshipa, a šlag na kraju stigao je od navijača Sheffield Uniteda koji su odlučili da izaberu Ahmedhodžića za najboljeg igrača u ovoj sezoni.

Ahmedhodžić je nedavno odgovarao na zanimljiva pitanja i birao ko je bolji igrač od ponuđenih odgovora, a jedno od pitanja bilo je da li je za njega bolji Zlatan Ibrahimović ili Edin Džeko.

Bh. defanzivac se nasmijao kada je čuo pitanje i jasno je da mu nije bilo lako da odgovori. Odrastao je u Švedskoj gdje je Ibrahimović bez dileme najbolji igrač svih vremena, no s druge strane s Džekom igra u reprezentaciji BiH i jasno je kakav Dijamant je ostavio u svijetu fudbala.

"To je baš teško pitanje. Odgovor je Džeko", kroz osmijeh je rekao Ahmedhodžić, a njegov izbor je oduševio bh. navijače.

@emiratesfacup Ronaldo or Messi? Drogba or Henry? 🤔 #emiratesfacup #facup #sufc #anelahmedhodzic #thisorthat ♬ original sound - Emirates FA Cup

Također, Ahmedhodžić je birao još između zanimljivih igrača. Tako je ispred Didiera Drogbe izabrao Thierryja Henryja, dok je u duelu John Terry - Nemanja Vidić prednost dao srbijanskom defanzivcu.

Ahmedhodžić je otkrio da više preferira Marvel ispred DC-a, te da mu je Thor najdraži superjunak, te također da mu je Nike draži od Adidasa kao i Louis Vuitton od Guccija.

Bh. reprezentativac je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Sheffield Uniteda u svim takmičenjima odigrao 40 utakmica, te je uspio zabiti sedam golova i dodati dvije asistencije.

Za reprezentaciju naše zemlje debitovao je 8. oktobra 2020. godine i već je uspio da upiše 20 nastupa za Zmajeve i postigne jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti