Inter preokretom ostao u borbi za Ligu prvaka, Inzaghi zadao bolan udarac Džeki!

Na Giuseppe Meazzi je savladan Lazio

Inter preokretom ostao u borbi za Ligu prvaka, Inzaghi zadao bolan udarac Džeki!

A. Čaušević

Inter je nastavio borbu za plasman u Ligu prvaka nakon što je preokrenuo u derbiju protiv Lazija i slavio važnu pobjedu sa 3:1, ali uz zabrinjavajući status Edina Džeke. 

Domaćin je silovito ušao u utakmicu, redali su se napadi i prilike, u 27. minuti stigao je i pogodak preko Mkhitaryana, ali je poništen zbog ofsajda.

Tri minute kasnije gosti iz Rima su iskoristili poigravanje domaće odbrane, lopta je došla do Felipea Andersona koji lijepim udarcem zabio za vodstvo Nebeskoplavih.

U drugom poluvremenu prvi su ozbiljnije zaprijetili igrači Lazija. Luis Alberto je imao priliku da zabije, ali je Andre Onana spasio svoj gol.

Lautaro Martinez je ušao nakon sat vremena igre, a Argentinac je izjednačio u 78. minuti nakon asistencije Romelua Lukuakua.

Pet minuta kasnije za puni preokret ponovo se u ulozi asistenta našao Lukaku, a ovaj put mrežu je pogodio Gosens za veliko slavlje oko 70.000 navijača na Giuseppe Meazzi.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1652647107705069568[/twitter]

Konačan rezultat na početku sudijske nadoknade postavio je Lautaro Martinez nakon što mu je loptu u noge dodao fudbaler Lazija, Vecino.

Edin Džeko je cijeli meč odgledao sa klupe za rezrvne igrače te je svoj post bez postignutog gola produžio na 20+ utakmica u svim takmičnjima.

Međutim, ono što može da brine je da je Džeko jedini napadač kojem u današnjem susretu Simone Inzaghi nije dao ni minut.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S ovom pobjedom Inter se probio na četvrto mjesto sa 57 bodova. Isto toliko imaju Roma i Milan.

Do kraja je ostalo još šest kola, a razlika između drugoplasiranog Lazija (61) i šestoplasirane Atalante (55) je šest bodova što znači da će borba za Ligu prvaka biti i više nego uzdubljiva

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
A sto je bolan udarac?!?!?! Pa ne ide ga i davao mu je šanse i previše u zadnje vrijeme i mora se nesto promjeniti. Po nekad i klupa bude od koristi ali budimo realni njemu je 37 godina i mozda je to to od njega. Naš najbolji napadač svih vremena!!! Žalit ćemo za njim sigurno!!!! Grande Džeko!!!! Nadam se da ćemo te još dugo gledati i da je ovo samo prolazna faza!!!!
4 1
Lobudaraczapamcenje
BOLAN UDARAC… sta ce oni bez Dzeke raspad samo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti