Sigurno će itekako biti uzbudljivo, oba tima su u igri za Evropu

Poznat termin vječitog sarajevskog derbija?

Samir Mlaćo

Veliki derbi FK Sarajevo – FK Željezničar igra se u samoj završnici Premijer lige naše zemlje.

Za vikend se igraju susreti 30. kola Premijer lige, a zatim 31. kolo koje ujedno donosi i veliki derbi na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Prije toga Željezničar u nedjelju dočekuje FK Velež, a FK Sarajevo gostuje kod FK Borac.

Ukoliko Željezničar upiše pobjedu nad Rođenima ostat će u borbi za Evropu, a bordo momci su pobjedonosnim nizom na korak do Evrope, no moraju nastaviti sa takvim igrama do samog kraja sezone.

Jasno je da će derbi privući veliku pažnju navijača, a prema trenutnom planu susret će biti odigran od 20 sati u subotu 13.05.

Meč će  direktnom prenosu biti na Arena TV, no jasno je da postoji mogućnost i promjene satnice, s obzirom da ovaj termin nije zvanično potvrđen.

Posljednji derbi Sarajeva i Željezničara bio je za zaborav. Susret je odigran u kampu NS BiH u Zenici bez gledalaca, a mreže su mirovale (0:0).

Oba tima su razočarala i svi se nadaju da će sada biti mnogo kvalitetnija utakmica sa dosta pogodaka.

FK Sarajevo je u posljednjih pet utakmica osvojio 13 bodova, dok je FK Željezničar u velikoj krizi. Plavi su od mogućih 15 osvojili tek četiri boda.

Treba istaći da se nakon toga kola utakmice posljednja dva kola igraju u istom terminu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Problem jedino za sada predstavlja posljednje kada su domaćini FK Sloboda i FK Tuzla City, ali ukoliko sve bude riješeno na tabeli, svoje susrete će tuzlanski timovi odigrati u različitim terminima.

U suprotnom, jedan od timova će pronaći zamjenski stadion, a to će vjerovatno biti FK Tuzla City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.