Zbog čega je Cocalić dobio crveni karton nakon posljednjeg sudijskog zvižduka?

Topaloviću iskusni defanzivac psovao majku?

Zbog čega je Cocalić dobio crveni karton nakon posljednjeg sudijskog zvižduka?

Edmir Škorić

Dosta burno bilo je nakon kraja utakmice 29. kola Premijer lige između Željezničara i Igmana iz Konjica.

Večerašnji susret na Grbavici završen je remijem. Domaćin je ostao bez važna dva boda u borbi za Evropu, dok Igman može biti zadovoljniji sa ovim rezultatom jer je sve bliže opstanku.

Podsjetimo da je Ramić bio strijelac gola za goste, dok je Amoah na kraju postavio konačnih 1:1. Domaći nisu imali ni sreće, jer su propustili nekoliko dobrih šansi da dođu do trijumfa koji bi mnogo značio.

Kada je sudija Sabrija Topalović odsvirao kraj, došlo je do obračuna njega i iskusnog defanzivca Plavaca Edina Cocalića, koji je iz nekog ralozga krenuo na Zeničanina, koji mu je pokazao crveni karton.

Zapravo, Cocalića je dodatno razbijesnilo kada mu je pokazan crveni karton, a njegovi saigrači na kraju su ga morali smirivati, iako su i sami bili dio ovog nemilog događaja.

Uz pripadnike službi za održavanje javnog reda i mira, Topalović je sa pomoćnicima napustio Grbavicu.

Teško ćemo saznati šta su jedan drugom izgovorili, no očito je bilo riječi koje su neprimjerene bilo gdje, pa i na stadionima, a naročito na realaciji igrač - sudija.

U zvaničnom zapisniku utakmice kao razlog za isključenje Cocalića je navedeno "neprimjereno ponašanje i psolovanje glavnom sucu majke više puta".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bit će sasvim sigurno kazni, Cocalića očekuje suspenzija, a ostaje još da se vidi koliko utakmica će zbog svog ponašanja propustiti iskusni defanzivac. Sigurno je da propušta duel sa Veležom, a gotovo sigurno i duel sa Sarajevom na Koševu. S obzirom na sve okolnosti, za očekivati je da kazna bude i veća.

Izostanak tako važnog igrača dolazi u teškom trenutku za Željezničar, koji se nada da će nekim čudom da se na kraju domogne trećeg mjesta i Evrope, ali to se barem u ovom trenutku čini gotovo nemogućom misijom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1678285104
Zbog toga jer im sudija nije poklonio pobjedu, igraju sa predzadnjim na tabeli ubiju ih ljudi k'o mraz paprike i onda im sudija kriv sto nisu pobijedili, lik im produzio utakmicu 10 min, jos trener hoce nesto da kaze, a ne zna ni on sta ce smislit da bude zanimljivo, i onda bi on probijo lopte zato sto ne zna pripremit ekipu da igraju sa predzadnjom ekipom
7 1
nakopitam
“Novinar” se ne pita zbog cega su gamad napali na sudije nego zbog cega je krme dobilo karton? Pravi ivanovi cetalji majjku vam jebbem poganu @mido1921 @E.Car @Hadzija123 krepajte
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi