Nula na derbiju!
Sarajevo je u Zenici 'ugostilo' najvećeg rivala Željezničar. Bordo tim je na terenu pokazao nešto bolju igru, ali pobjednika na kraju nije bilo.

Izuzetno loša utakmica velikih rivala

Nula na derbiju!

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Sarajevo i Željezničar remizirali su (0:0) danas u Zenici u odgođenom susretu 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Duel velikih gradskih rivala donio je skromnu fudbalsku predstavu koja na kraju nije donijela ništa lijepo navijačima oba tima, iako je Sarajevo bilo to koje je bilo konkretnije i željnije pobjede.

Sarajevo i Željezničar imali su sve uslove da prikažu dobru fudbalsku predstavu. Međutim, nakon 90 minuta ostaje veliko razočarenje, iako je Bordo tim u većini utakmice bio konkretniji rival na terenu.

Prvo poluvrijeme derbija nije donijelo gotovo ništa vrijedno pomena. Viđena su ukupno tri šuta, nijedan u okvir gola.

Željezničar je u drugoj minuti imao pokušaj preko Santosa. Nije uspio završiti dobru akciju glavom, a najbolju šansu Bordo tim propušta 14. minuti kada je udarac Čatakovića u posljednji čas blokiran od odbrane Plavih.

U ostatku prvog poluvremena ništa-ništa. Sarajevo je imalo nešto konkretniju igru, no lopta je uglavnom išla s jedne na drugu stranu bez nekih velikih ideja da se ugrozi protivnički gol.

Nije zato nikakvo čudo što se na odmor otišlo bez golova (0:0) u jednom od najlošijih poluvremena ikad viđenih na sarajevskom derbiju.

Oglasi

I u nastavku utakmice Sarajevo nešto konkretnije u fazi napada. Bordo tim je imao posjed lopte, a u 49. minuti Ziljkić stvara prvu ozbiljnu šansu na utakmici. S nekih 15-ak metara loptu šalje pored gola.

Pred ovu šansu Željezničar je tražio penal nakon što je Santos pao u kaznenom prostoru. Sudija Musić je pokazao da se igra nastavi.

Željezničar uzvraća četiri minute kasnije. Nakon kornera Cocalić s nekoliko metara glavom pogađa pravo Šahinovića. Tražili su gosti pogodak, ali sudija Admir Musić se nije oglasio.

Vatre na terenu je bilo. U jednom trenutku je došlo do koškanja igrača, srećom sve se brzo smirilo i susret je bez problema nastavljen.

Nakon toga uslijedile su ponovo minute u kojima se nije dešavalo previše. Bordo tim je više igrao fudbal nego njihov veliki rival s Grbavice, ali tek u 71. minuti vidjeli smo uzbuđenje.

Oglasi

Jedan prekršaj Kosorića nad Varešanovićem na 30 metara od gola donio je šansu. Tražili su igrači Sarajeva crveni karton za Kosorića, defanzivac Plavih dobio je žuti. Ziljkić potom snažno šutira, Muftić uz probleme brani, a Avramovski potom odbitak šalje daleko od gola.

U 82. minuti dobra šansa za Sarajevo. Džafić iz dobre pozicije s vrha kaznenog prostora šutira, lopta odlazi pored gola.

Konkretnije je bilo Sarajevo i u ostatku ove utakmice. Pokušali su 'domaći' napraviti nešto pred golom najvećeg rivala, ali odbrana tima Edisa Mulalića danas je djelovala perfektno i zaustavila je sve napade protivnika.

Ostalo je na kraju 0:0 i možemo slobodno reći da su najveći bh. klubovi danas poprilično razočarali.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Sarajevo - Željezničar 0:0

FK Sarajevo: Šahinović, Jelić Balta, Mulalić, Čataković, Vrančić, Varešanović, Tomašević, Guliashvili, Šerbečić, Martinović, Ziljkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Drljo, Hodžić, Santos, Beganović, Galić, Jašarević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
A nesmije pokazati crveni karton Kosoriću ...haha, treba glavu da mu otkine
5 0
Ecosport
Kakvi klubovi takva igra i takav rezultat. Čista NULA. Sarajevo se naložilo da ima najjači tim, a ti "naj naj" bordo igrači ne mogu ništa protiv plavih "osrednjih" igrača i igrača zrelih za penziju. To govori kako ustvari Sarajevo ima "najjači" tim. Da nije smiješno bilo bi žalosno. Kažu da je do Mirze, a nisu svjesni da im igrači ništa superiorni nisu naspram plavih. Kaže onaj debil Avdić, doći će 3 boda protiv Veleža. Doći će ti 3 rinake protiv Veleža. Fasovat ćete tricu mamicu ti ćelavu.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi