Igrači Željezničara zagrljeni stali pred Manijake, dobili su ono što možda i nisu zaslužili

Nakon remija protiv Igmana

Igrači Željezničara zagrljeni stali pred Manijake, dobili su ono što možda i nisu zaslužili

E. Oštraković

Željezničar je danas kiksao na domaćem terenu protiv Igmana iz Konjica, a konačan rezultat ove utakmice bio je 1:1.

Očekivala se pobjeda Željezničara sa kojom bi ostao u trci za izlazak u evropsko takmičenje, ali sada će to biti jako teško.

Igman je nakon prvog poluvremena imao prednost od 1:0, ali je Željezničar uspio da se na samom otvaranju drugog poluvremena vrati u utakmicu.

Snage za potpuni preokret nisu imali iako su propustili veliki broj prilika u tom drugom poluvremenu na Grbavici.

Nakon utakmice fudbaleri Željezničara krenuli su prema svojim najvatrenijim navijačima, Manijacima i zagrljeni su stali pred njih.

Obzirom na kiks možda su očekivali da će navijači biti nezadovoljni, ali oni su ipak dali veliku podršku svojim fudbalerima.

Nisu igrači Željezničara bili na visini zadatka, zakazali su u jako važnoj utakmici, ali svejedno su dobili podršku vjerne armije navijača, koju možda ovaj put i nisu zaslužili, ali njima 12. igrač nikada ne okreće leđa.

Vrijedi dodati i to da je trener Željezničara Nermin Bašić nakon utakmice bio jako ljut, a to najbolje pokazuje njegova izjava za medije.
"Prošlu utakmicu sam glumio klovna, trebam li opet? Izgleda da trebam opet pričati isto. Ne znam kud ovaj fudbal vodi, ne znam pta treniramo i radimo. Koje tenzije su ljudi izazvali. Trebamo se dobro zapitati. Trebamo se dobro zapitati da li da izbušimo sve lopte mi u Bosni i Hercegovini pa da krenuemo ispočetka. Čestitam momcima i divnoj publici što su nas bodrili. Vruća mi je glava samo to ću reći", rekao je Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim toga nakon što je sudija Topalović odsvirao kraj utakmice viđene su neke nemile scene jer su domaći fudbaleri bili nezadovoljni suđenjem.

Crveni karton je u toj gužvi dobio Cocalić koji je očito bio najglasniji u prigovorima glavnom sudiji.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Ne znam sta je ovim generacijama navijaca. Nekad smo kad Zeljo izgubi prvo mjesto,odigra dvije lose utakmice, igrace cekali ispred stadiona ili zaustavljali autobus. Kritikovali smo. Danas Zeljo 11g nema titule,katastrofalni su i igraci dobiju podrsku. Za sta?? Jesu li zasluzili?Naravno da su jedino zasluzili da igraju pred praznim tribinama. Nema vise kriticke mase jer nekad to i pogura da budu bolji. Svakako je navijanje palo na niske grane.
2 0
user1659354598
Ma ja vi ih podrzite,umjesto da im ****te mater sto igraju ko picke i sto se vadimo na sudiju vi ih podrzite,evropa sto dalje ,Zeljo tone a vi ih podrzite...fujjjj
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti