Zbog velike tragedije u Srbiji

Đorđević traži da Partizan i Real ne igraju: "Reagujte na ljudski način"

Edmir Škorić

Legendarni srbijanski košarkaš i bivši selektor Srbije, Aleksandar Đorđević, uputio je javni apel Partizanu i Real Madridu da odlože četvrti meč playj-offa Eurolige u Beogradu nakon što je Srbiju potresao nezapamćen masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru.

13-godišnji učenik K.K. ubio je osmoro đaka i čuvara škole, te ranio nastavnicu i nekoliko djece u masakru koji je šokirao kompletnu regiju.

"Šok, nevjerica usljed masakra u beogradskoj školi. Saučešće porodicama stradalih. Slava im, Bog dušu da im prosti! Moja Srbijo, moj Beograde, moji Partizane i Real Madride, reagujte na pravi, ljudski način i odložite utakmicu. Kome je do pjesme, radosti i navijanja nakon ovakve tragedije?", napisao je Đorđević na Twitter profilu.

Iz KK Partizan su se već oglasili i izrazili saučešće žrtvama masakra, dok su crno-bijeli poručili da muzike i zabavnog programa neće biti.

Po svemu sudeći, neće biti ni otkazivanja spomenute utakmice, a uostalom samo Euroliga može da donese takvu odluku, a ne klubovi koji nastupaju u njoj.

Podsjećamo da je Partizan trenutno u vodstvu od 2:1 u četvrtfinalnoj seriji. Crno-bijeli su slavili oba puta u Madridu, ali su sinoć sa 82:80 izgubili u Areni pred više od 20.000 vjernih navijača.

Partizan ima drugu meč loptu već sutra navečer. Ako pobijedi, ide na Final Four Eurolige u Kaunas, a u slučaju da izgubi, imaće paklenu majstoricu s Realom u Madridu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Naravno, sada je sve teže Partizanu jer u svom rosteru više nema Kevina Puntera i Mathiasa Lesorta, koji su suspendovani na po dva meča zbog učešća u tučnjavi u utakmici broj 2.

Oslabljen je i Real neigranjem Yabuselea (5 utakmica) i Decka, s tim da se Argentinac vraća u eventualnoj petoj utakmici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.