Ono što su im Grobari večeras uradili, kraljevski klub nikada prije nije doživio

"Sahranjeni" u Beogardu

Ono što su im Grobari večeras uradili, kraljevski klub nikada prije nije doživio

Edmir Škorić

Košarkaši Partizana dočekali su večeras madridski Real u trećem meču četvrtfinala Eurolige.

Nakon dvije pobjede u Madridu, Partizan je u punoj Areni u Beogadu doživio poraz od Reala rezultatom 82:80.

Crno-bijeli su imali dobru priliku da "pometu" Kraljeve i da izbace favorita za osvajanje Eurolige u četvrtfinalu, ali ako žele na završni turnir u Kaunasu, izabranici Željka Obradovića morat će se dobro namučiti.

Drugu meč loptu imaju u četvrtak u Beogradu, a u slučaju da Real opet pobijedi i zjednači na 2:2, slijedi majstorica u Madridu gdje bi Real ipak bio favorit.

Očito je na igrače Partizana ostavio traga onaj sav haos s kraja prošlog meča, zbog čega su suspenzije zaradili najbolji igrači ovog tima Kevin Punter i Matias Lessort.

Igrači Partizana dali su sve od sebe, ali ovaj put nisu uspjeli. Ponajviše ih je koštao Tavares, centar Reala koji je imao 26 poena i 11 skokova, a koban je za domaće bio i bivši igrač Partizana Williams-Goss sa 22 poena.

Oglasi

Partizan je ponovo imao veliku podršku, dvorana je bila puna. Nažalost, počelo je vrijeđanjem našeg Džanana Muse, mada je bilo za očekivati da će domaća publika redom oplesti po zvijezdama Reala zbog nedavnih dešavanja.

Preko 20.000 navijača Partizana odlučilo je u najavi utakmice okrenuti leđa dok je zvanični spiker redom čitao imena igrača Reala.

[twitter]https://twitter.com/OvoOnoX/status/1653465852950265857[/twitter]

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na taj su način crno-bijeli iskazali prezir prema bogatom klubu iz španske prijestolnice i pokazali šta misle o njemu.

Real je igrao na brojnim mjestima i pred raznim navijačima, ali sasvim sigurno nikada prije nije doživio da mu kompletna dvorana okrene leđa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nije zato što su kazne velike , a real se gura i naravno ne može podnijeti da je partizan bolji a Željko veći od cijene evorlige , jbg kad imaš kompleks nije lako glupane
1 9
saju701
Uzima ovo Real rutinski ba nemogu drzati 15+ sve atome snage dali protiv Reala ali uzima ih Real
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi