Obradović otkrio najveći problem Partizana i poručio da se "ništa nije desilo"

Press konferencija Partizana

Obradović otkrio najveći problem Partizana i poručio da se "ništa nije desilo"

E. Škorić

Partizan je poražen sa 82:80 od ekipe Real Madrida pred domaćom publikom u trećem meču četvrtfinalne serije Eurolige.

Bez najboljih igrača Puntera i Lessorta Partizan je pružio sjajan otpor Realu, dobar dio meča bio i u vodstvu, ali je na kraju ipak poražen.

Real je smanjio u seriji na 2:1 i u četvrtak će pokušati da izjednači, te tako izbori majstoricu pred svojim navijačima u dvorani u kojoj je nedavno došlo do velike tuče među igračima ovih timova.

Trener crno-bijelih, Željko Obradović, govorio je o mnogim stvarima koje su uticale na ovaj rezultat, a javno je i pozvao doktora da uradi jednu stvar.

"I tu su se pojavile neke vrste raznoraznih interpretacija. Ja ću da zamolim doktora Jakovljevića da objavi kako je prst Dantea Exuma izgledao u Madridu, pošto je to izgledalo katastrofa. Želio je da pomogne i zahvaljujem mu se. Aleksa se žalio na povredu ruke, ne znam za sada", kazao je Obradović.

Partizan je sa 12:0 otvorio meč, bio je sjajan tokom prve četvrtine, no onda se sve raspalo...

Oglasi

"Nismo imali ekstra-pas... to nas krasi kao tim, ali nismo to imali. Igrali smo usporeno. Ja sam rekao da sam ponosan na košarkaše, na ovo što rade. Čak i večeras smo odigrali dobro. Pred utakmicu sam najavio i dao informaciju, da oni ima 11 igrača koji igraju u NBA. Imaju luksuz da biraju ko će da igra. Tavares je najdominantniji, ali nemam razlog da ne vjerujem u košarkaše. Znam da će imati vjetar u leđa od naših navijača", kazao je Željko.

Partizan je pružio odličnu utakmicu i bez dva najbolja igrača.

"Rekao sam da je najveći problem naš večeras je bio taj, radićemo sutra, kad pogledamo video, video je nešto što pomaže igračima da svako vidi poziciju i da nastavimo da igramo na način kako smo igrali u prvoj četvrtini. To je ono što treba. Bilo je trenutaka kada je Real dolazio do lakih poena tranzicjii kad nismo imali faul, to je takođe dio igre koji je važan. Ja uvijek pričam o tome da je faul veliko oružje kod igrača, treba ga koristiti pametno, jer to umije da pokvari, kad bi to popravili, ja bih znao da imamo šanse da prođemo i odemo na Final Four".

Da li je imao neki plan da zaustavi centra Reala, Tavaresa, koji je na kraju ubacio 26 poena uz 11 skokova.

"Moj plan je bio protiv Real Madrida, ne Tavaresa. Oni imaju još 11 košarkaša. Naravno da imamo plan... Znamo koliko nam je Mathias važan, ali to nije bio toliki problem... Naš problem je bio napad".

Još jednom je istakao koliko je ponosan na sve u KK Partizan.

"Veoma sam ponosan na naše ljude. Svi su očekivali ovu utakmicu, svi su očekivali da čuju komentare. Na kraju se ništa nije desilo. Igrali smo košarku i to je najvažnije. Veoma sam ponosan na to kako smo ugostili Real Madrid".

Potražite više informacija na temu Euroleague:

O posljednjem napadu Partizana...

"Posljednji posjed je bio neki kontakt, ne bih to komentarisao... nad Danteom, ali ne bih govorio", zaključio je strateg Beograđana press konferenciju.

Top Komentari

saju701
Obradovicu kme kmeee
1 0
Haroldinjo
Dajte odstranite ovog cetalja sa naseg portala molit cu vas lojepo ss.ba
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi