Serija A

Spektakularna noć Edina Džeke za izlazak iz krize, Piolijeve odluke uništavaju Milanove snove

Edmir Škorić

Milanski klubovi večeras su odigrali utakmice u 33. kolu italijanske Serije A. Inter je slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 6:0 u Veroni, a Milan je odigrao samo 1:1 sa Cremnoeseom kod kuće.

Ove sezone se vodi žestoka borba za plasman u Ligu prvaka. Napoli je bezbijedan, Juventus i Lazio su sve bliže da ostvare svoj cilj, ali Milan, Inter, Roma i Atalanta morat će se dobro pomučiti da budu u Top 4.

U Interu znaju koliko su važne utakmice protiv uslovno rečeno malih rivala. U Veroni su večeras bili sjajni i slavili su sa 6:0, pa su se smjestili na četvrto mjesto sa 60 bodova, te im je na ruku išao remi gradskog rivala i Rome, koji ostaju na 58 bodova.

Autogolom Gaicha u 31. minuti Inter je poveo, a do poluvremena je već vodio 3:0. Calhanoglu je bio strijelac u 36. minuti, da bi minutu kasnije Edin Džeko postigao gol kojim je prekinuo dugi post i najzad se vratio u formu.

U nastavku je Dijamant postigao još jedan gol, a dva Lautaro Martinez i Inter spremno čeka i derbi sa Romom u Seriji A narednog vikenda, ali i veliki okršaj sa Milanom u Ligi prvaka.

Za razliku od Intera, Milan je imao lošu noć. Trener Rossonera Stefano Pioli odlučio je da odmori većinu igrača, tek kasnije je ubacio Krunića, Leaa i Girouda, ali je bilo nedovoljno da se dođe do pobjede nad Cremoneseom, pretposljednjom ekipom lige.

Gosti su tražili bod, a zamalo došli do sva stri. Okereke je u 78. minuti šokirao domaće i donio veliko vodstvo ekipi koja je bila otpisana, a sada ipak sanja o ostanku. 

Imao je Milan svoje šanse večeras, doduše ne previše, ali najbolju je propustio Brahim Diaz kad je potpuno sam i neometan iz blizine glavom loptu umjesto u prazan gol, poslao preko prečke. Ipak, u nadoknadi slobodni za domaće, Messias je prizemno pucao, a loptu dirao Rade Krunić na putu do mreže. Ipak, gol je prepisan Messiasu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milanu predstoji jako težak meč sa ekipom Lazija i ovaj tim je sve dalje od plasmana u Ligu prvaka kroz prvenstvo, još naravno može to da uradi ako osvoji prestižno evropsko takmičenje, što bi bila velika senzacija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.