Edin Džeko zbog svog najvećeg problema završio na naslovnici uglednog lista!

Hoće li produžiti ugovor?

Edin Džeko zbog svog najvećeg problema završio na naslovnici uglednog lista!

A. Čaušević

Ugledni italijanski list Corriere dello Sport je u svom izdanju za srijedu posebnu pažnju posvetio Edinu Džeki i njegovom problemu koji traje već mjesecima. 

Džeko je u igri da sa Interom u ostatku sezone osvoji dva trofeja. Kup Italije je prvi, a drugi Liga prvaka. U finalu domaćeg kup takmičenja Nerazzurre čeka Fiorentina, a prije toga će odigrati dvomeč polufinala najelitnijeg klupskog takmičenja protiv Milana.

Inter nema osiguran plasman u Ligu prvaka kroz prvenstvo te će i tu voditi veliku borbu. U srijedu će milanski klub imati neugodno gostovanje protiv Verone koja se bori za opstanak.

Prema najavama medija sa Apenina Džeko će se naći u startnoj postavi nakon što je cijeli meč prošlog kola i pobjedu protiv Lazija (3:1) odgledao sa klupe za rezervne igrače.

U izdanju za srijedu posebnu pažnju Džeki i njegovom trenutno najvećem problemu, odnosno golgeterskom postu posvetio je i rimski list Corriere dello Sport.

Kapiten bh. reprezentacije se nalazi na naslovnici printanog izdanja uz naslov: "Džeko traži izgubljeni gol".

Oglasi

"Bosanac će biti starter zajedno sa Lautarom: U prvenstvu nije postigao gol od 4. januara", navode su tekstu posvećenom popularnom Dijamantu.

Corriere dello Sport: "Džeko u potrazi za izgubljenim golom"

Džeko je bez gola u svim takmičenjima već mjesecima, broj utakmica bez zatresene mreže prešao je u cifru od 20 što je možda i najveća golgeterska kriza u karijeri jednog od najboljih napadača 21. stoljeća.

Interesantno da je Sarajlija svoj debi u Seriji A imao upravo protiv Verone, bilo je to 2015. godine kada je nastupao za Romu, a do sada je četiri puta tresao mrežu ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posljednji gol Veroni Džeko je zabio prošle sezone kada je na Giueseppe Meazzi bilo 2:0, a priliku da prekine seriju bez pogotka imat će večeras od 21 sat na stadionu Bentegodi.

Inače, mediji u Italiji posljednje vrijeme ne posvećuju previše pažnje Džekinom produženju ugovora. U Interu čekaju ishod sezone i eventualni izostanak plasman u Ligu prvaka značajnoće utjecati na konačan ishod pregovora.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Chesa
Danas protiv Verone padaju golovi - sretno Džeko.
1 0
hamdi kurtes
Penzija starkeljo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi