Prvi golovi u Veroni

Džeko je večeras prekinuo još jedan negativan niz

E. Ganibegović

Golovima protiv Verone večeras je Edin Džeko prekinuo golgeterski post, ali i još jedan negativan niz koji je trajao od njegovog dolaska u Italiju.

Inter je večeras u 33. kolu italijanske Serije A s 0:6 slavio na gostovanju kod Verone, a dva gola postigao je Edin Džeko.

On je tako izašao iz golgeterske krize, s obzirom na to da je posljednji gol postigao još 18. januara u pobjedi protiv Milana u finalu italijanskog Superkupa.

Bili su to osmi i deveti gol za Edina Džeku ove sezone u Seriji A, te je postao najbolji strijelac u ovoj ligi od svih igrača s prostora bivše Jugoslavije.

Prethodno je vrh te liste držao hrvatski fudbaler Antonio Vojak, inače rođen 1906. godine. On je postigao 106 golova, a Džeko je sada na 107.

Isto tako, drugi gol koji je Dijamant večeras postigao bio je njegov ukupno 400. u seniorskoj karijeri računajući i klupski i reprezentativni fudbal.

Osim toga, Džeko je večeras prekinuo još jedan negativan niz. On je u Italiju stigao 2015. godine, a ovo su mu bili tek prvi golovi u Veroni.

Prethodno je na ovom stadionu igrao pet puta, no nije se uspio upisati u strijelce sve do večeras. Bio je samo asistent u pobjedi Rome od 1:3 u sezoni 2019/20.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodno je protiv Verone bio strijelac četiri puta. Postigao je dva gola protiv ovog tima u pobjedi Rome od 3:0 u sezoni 2017/18. kada je bio i najbolji strijelac lige.

Gol je postigao i dvije sezone kasnije u pobjedi od 2:1, dok je posljednji gol protiv ovog tima postigao u pobjedi Intera od 2:0 u 32. kolu prošle sezone. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.