Scena sa posljednjeg treninga Real Madrida

Hazard, Benzema i Modrić mogu biti poznati koliko hoće, ali kad "maestro" progovori samo pognu glavu

Admin Čaušević

Real Madrid slovi za najglamurozniji klubo na svijetu, oduvijek je u svom kadru imao najbolje i najpopularnije igrače svijeta, to je i slučaj sada. Međutim, koliko god brojne zvijezde Kraljeva bile popularne i uspješne pred jednim čovjekom su poput makovog zrna, a to nije Florentino Perez. 

Perez je stvorio dvije generacije Galaktikosa i praktično uvijek je pravio prave poteze. To je uradio i onog dana kada je Zinedine Zidane odlučio da okonča svog drugi mandat i napusti klubu.

Stari i iskusni lisac je doveo Carla Ancelottija. Čuveni Italijan će u svom drugom mandatu na klupi Reala imati priliku da zaokruži ciklus od osvojenih šest trofeja, tj. svakog mogućeg za Real.

U subotu navečer Kraljevi će igrati finale Kupa kralja protiv Osasune. Svakako su favoriti, ali to treba pokazati i na terenu. Real ne igra već pobjeduđje finala, isto se odnosi i na Ancelottija.

Osim što je odličan trener Don Carlo je poznat kao i veliki motivator. Tako je na posljednjem treningu pred finale okupio sve igrače i održao petominutni govor. 

Sve je izgledalo poprilično drugo. Najveće zvijezde poput Karima Benzeme, Luke Modrića i Edena Hazarda su samo pognuli glave i pažljivo upijali svaku riječ možda i najboljeg trenera svih vremena. 

Niko nije ni progovorio, svi su šutjeli i strpljivo slušali "maestra" među trenerima. Poslije završenog govora, uslijedio je aplauz. 

Ancelotti je u svojoj trenerskoj karijeri stigao do 27 finala. Na pressici u petak je izjavio da je ono protiv Osasune možda i posljednje u njegovoj karijeri.

"Igrati u finalu je uvijek uzbudljivo. Uvijek mislim da mi je posljednje. Tako je bilo 2003. godine u Ligi prvaka, tako je i danas. Od igrača tražim da uživaju u ovom momentu jer su posebne utakmice i pripremamo iz sa velikom željom i entuzijazmom.

Ancelotti je u Realu tokom drugom mandata osvojio Ligu prvaka, La Ligu, španski Superkup, UEFA-a super kup te Svjetsko klupsko prvenstvo. Dakle preostao mu je samo Kup kralja.

U prethodne dvije decenije vodio je brojne velikane osim Reala. Bio je na klupi Juventusa, Milana, Bayerna, Chelseaja, PSG-a, Napolija... Za to vrijeme je skupio ukupno 23 trofeja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.