Cristiano Ronaldo ima pet opcija, koju će odabrati?

Želi napustiti Aziju

Cristiano Ronaldo ima pet opcija, koju će odabrati?

E. Ganibegović

Iako je Cristiano Ronaldo tek zimus stigao u Saudijsku Arabiju, već na ljeto bi mogao napustiti ovu zemlju, ali i azijski kontinent. Ima pet opcija.

Cristiano Ronaldo bio je jedini igrač na Svjetskom prvenstvu u Kataru bez kluba, zato što je 22. novembra dobio slobodne papire od Manchester Uniteda.

Dugo je tražio klub i svim silama pokušavao da završi u nekom timu koji igra Ligu prvaka, ali u tome nije uspio pa je na kraju odučio da napusti Evropu.

Potpisao je unosan ugovor sa saudijskim Al-Nassrom. Iako on traje do ljeta 2025. godine, već predstojećeg ljeta bi se Portugalac mogao vratiti na Stari kontinent.

Već je poznato da je njegova želja da ponovo obuče dres Real Madrida koji je nosio od 2009. do 2018. godine. Međutim, to je malo realno da će se ostvariti.

Prema britanskim medijima, on ima pet opcija na stolu, a povratak u Real Madrid je upravo jedna od njih, mada i najmanje vjerovatna.

Oglasi

Osim Kraljevskog kluba, opcija koju na stolu ima jeste povratak u svoj matični klub, Sporting Lisabon. S njima se povezivao i nakon odlaska iz Uniteda, ali transfer se nije dogodio.

Druga evropska opcija je Newcastle United. Najbogatiji klub svijeta korača ka plasmanu u Ligu prvaka i kao takav bi sigurno bio primamljiva opcija za Cristiana.

Klub koji je također konstantno jedan od favorita u Ligi prvaka je PSG, te i u glavnom gradu Francuske navodno ne bi imali ništa protiv Ronaldovog dolaska, naročito nakon sve učestalijih priča da na ljeto odlazi Lionel Messi.

Los Angeles FC je opcija van Evrope i pored povratka u Real Madrid i najmanje vjerovatna, jer se 38-godišnji Portugalac namjerava vratiti u vrh evropskog fudbala.

Ostaje da se vidi šta će biti na ljeto. Jasno je da je Portugalcu već pun kufer Saudijske Arabije, što je i pokazao s nekoliko izliva nervoze i bijesa na terenu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
On je najbolji igrac na planeti i uvjek ima bezbroj opcija. Nije ko mali cifut kojeg vodaju po klubovima ko zmaj od sipova sto voda tele po pijacama nebi li ga ko kupio.
5 1
Adrian
38 godina i još uvijek može da igra u top klubovima.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi