Utakmica 30. kola

Zrinjski rasterećen, a Slobodi "gori pod nogama": Poznati sastavi za meč u Čitluku

Endin Čaušević

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ulazi u sami finiš, a do kraja nas čeka velika borba za Evropu i opstanak. 30. kolo otvaraju danas Zrinjski i Sloboda, a već su poznati sastavi za meč u Čitluku.

Zrinjski je u prošlom kolu već uspio da osiguran odbranu prvaka Bosne i Hercegovine i jasno je da igrači domaćeg tima rasterećeniji ulaze u današnju utakmicu.

S druge strane, Sloboda itekako motivisana stiže u Čitluk jer je ovom klubu svaki bod do kraja sezone itekako važan u grčevitoj borbi za opstanak.

Sigurno je da nas u Čitluku čeka itekako uzbudljiva utakmica s kojom će biti otvoreno 30. kolo najjačeg ranga bh. fudbala.

Utakmica između Zrinjskog i Slobode igra se od 15 sati, a treneri oba kluba već su objavili početne sastave.

Zrinjski: Marić, Barišić, Zlomislić, Sabljić, Malekinušić, Bekić, Jakovljević, Prskalo, Memija, Kamenar, Bilbija.

Sloboda: Bukvić, Čivić, Maksimović, Alić, Mehmedović, Kurtalić, Šubert, Osmić, Pervan, Varešanović, Delić.

Ovi klubovi su se u ovoj sezoni sastali već dva puta, a u oba navrata pobjede su upisali Plemići. Zrinjski je prvo slavio u gostima sa 1:0, a isti rezultat bio je i u drugom meču koji se igrao u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je ubjedljivo prvi na tabeli sa 69 osvojenih bodova, dok se Sloboda nakon pobjede u prošlom kolu nad Tuzla Cityjem nalazi na pretposljednjem mjestu sa 29 bodova i ima bod više od posljednjeg Leotara, a bod manje od Posušja koje je na 10. mjestu.

Glavni sudija današnjeg meča na stadionu Bare će biti Frano Jelić iz Širokog Brijega, dok su njegovi pomoćnici Josip Čolić (Kupres) i Marijan Ćosić (Široki Brijeg). Četvrti sudija je Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.