Poznato na koje tribine će Red Army i Ultrasi, jedna tribina će biti zatvorena

Posljednje pripreme za spektakl u Zenici

Poznato na koje tribine će Red Army i Ultrasi, jedna tribina će biti zatvorena

S. Mlaćo

Bliži se 17. maj i veliko finale Kupa naše zemlje u nogometu.

Očekuje se ispunjen stadion, a kako je potvrđeno, najvjerniji navijači Veleža će se naći na zapadnoj tribini, kako je to bilo i u finalu Kupa prošle godine protiv FK Sarajevo.

Navijači Zrinjskog će na sjevernu tribinu, dio će dobiti i za istočnu, bliže sjeveru, dok će južna tribina biti zatvorena. Prvobitno je bilo planirano da Zrinjskom pripadne dio zapadne tribine, no danas je ipak odlučeno da dio istočne tribine bude namijenjen za navijače Plemića. 

Na istočnoj tribini također će biti publike, a većinom su to sponzori NS BiH, klubova i slično.

Pošto oba mostarska rivala ove polusezone uz FK Sarajevo igraju najljepši fudbal u državi sigurno ljubitelje bh. fudbala čeka jedan sjajan meč.

U tri ligaška meča ove sezone svaki put je slavio Zrinjski, pa će Velež imati dodatni motiv da nadigra svog gradskog rivala pogotovo jer je u posljednjem međusobnom duelu bio u najmanju ruku zaslužio neriješen rezultat.

Oglasi

Sa druge strane Zrinjski je već postao prvak BiH, po osmi put u svojoj historiji, a sada će imati priliku da ponovi uspjeh Željezničara i Sarajeva te osvoji duplu krunu.

Podsjećanja radi, utakmica će se igrati 17. maja sa početkom u 18 sati.

Poznat je i plan dolaska dvije navijačke grupe u Zenicu te se nadamo da će sve proći u fer i korektnoj atmosferi.

Prošle sezone u finalu Kupa snage su odmjerili FK Velež i FK Sarajevo, a Rođeni su slavili boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve je proteklo u sjajnoj atmosferi, te nije bilo incidenata.

 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Cijeli vrabcici mogu stati iza gola
1 4
user1676312914
Kako potpredsjednik Saveza (Beus) može istovremeno biti predsjednik kluba? Ima li ijedan novinar da postavi ovo pitanje? Zar se ovdje ne radi o praktičnom primjeru sukoba interesa? Inače, sretno rođenim!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi