NS BIH objavio važnu vijest pred utakmice 30. kola Premijer lige

Potvrđeno putem zvanične stranice

NS BIH objavio važnu vijest pred utakmice 30. kola Premijer lige

S. Mlaćo

Sve utakmice koje će biti odigrane narednog vikenda u takmičenjima pod okriljem NS/FS BiH će početi minutom šutnje kako bi se odala počast žrtvama pucnjave koja se dogodila u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Potvrđeno je to iz NS BiH.

“NS/FS BiH izražava saučešće porodicama i prijateljima žrtava ovog tragičnog događaja koji se desio u Beogradu“, istakli su iz NS BiH.

U subotu i nedjelju igraju se susreti 30. kola Premijer lige naše zemlje.

Dva derbija igraju se u nedjelju, ali ništa manje neće biti uzbudljivo u subotu. Krenimo redom, s obzirom da je izvršeno i delegiranje za ovo kolo, što možete pogledati ovdje.

U subotu Zrinjski dočekuje Slobodu od 15 sati, a na centru će biti Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Oglasi

Dva sata kasnije Tuzla City dočekuje Slogu Doboj u jedinom meču bez TV prenosa, a na centru će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Pravdu na malom hercegovačkom derbiju između Širokog Brijega i Posušja dijelit će Mateo Musa iz Čitluka.

U nedjelju u derbiju donjeg dijela tabele igraju Igman i Leotar. Prošli meč ova dva tima donio je skandalozno suđenje uvijek problematičnog Miloša Gigovića u Trebinju. Završilo je 1:1 uz velike žalbe gostiju, a na centru je sada Irfan Peljto iz Sarajeva. Pomoćnici su Moamer Čaušević (Sarajevo) i Davor Maksimović (Doboj).

Od 19:30 sati dva velika derbija.

U Banja Luci igraju FK Borac i FK Sarajevo. Miloš Gigović iz Gradiške. je proteklog vikenda dijelio pravdu na meču FK Sarajevo – NK Široki Brijeg, a sada će ponovo suditi bordo timu. Pomoćnici su mu Mirza Demir iz Kaknja i Damir Lazić iz Brčkog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U istom terminu  na Grbavici igraju FK Željezničar – FK Velež. Glavni sudija je Ermin Sivac iz Zenice, a pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj Istok) i Senad Ibrišimbegović (Travnik).

Sivac je nedavno dijelio pravdu na meču FK Sarajevo i FK Tuzla City, uz mnogo bure poslije meča, te dvije velike greške.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Pilav,direktor takmicenja premijer lige
2 0
user1626167076
Mrs prchim vam mather cetaljsku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi