Utakmice Premiershipa

Chelsea je konačno nekoga pobijedio; Topnici se uzalud nadali čudu na Etihadu

Esmer Oštraković

Sjajne utakmice odigrane su u okviru 35. kola u Premiershipu, a konačno je pobjedu upisala ekipa Chelseaja i to na gostovanju kod Bournemoutha.

Chelsea dugo igra jako loše, ali su danas konačno uspjeli da ostvare pobjedu i to na gostovanju kod ekipe Bournemoutha.

Gallagher je postigao gol u 9. minuti i tako doveo Chelsea u vodstvo, ali se domaća ekipa jako brzo vratila rezultatski u utakmicu.

Vina je sjajno pogodio u 21. minuti i vratio stvari na početak, a do kraja prvog poluvremena nije bilo više golova.

U samoj završnici utakmice viđena su dva gola koja su donijela pobjedu gostima iz Londona. Prvo je Badiashille u 82. minuti pogodio za 2:1, a konačan rezultat postavio je Joao Felix u 87. minuti.

Manchester City je na svom terenu ostvario novu pobjedu, ovaj put protiv Leedsa, a konačan rezultat bio je 2:1 za domaći tim.

Oba gola Manchester City postigao je u prvih pola sata igre. Dvostruki strijelac bio je Gundogan, a dvostruki asistent Mahrez.

Malu nadu Leedsu donio je Rodrigo koji je u 85. minuti postigao gol za 2:1, ali do kraja utakmice gosti nisu uspjeli uraditi ništa ozbiljnije, te je utakmica završena pobjedom domaćina.

Ekipa Tottenhama je na svom terenu ostvarila minimalnu pobjedu protiv Crysta Palacea, a jedini gol viđen je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Porro je upisao assitenciju, a gol vrijedan tri boda postigao je naravno Harry Kane.

Minimalnu pobjedu od 1:0 na svom terenu ostvarila je i ekipa Wolverhamptona, a jedini gol postignut je u 9. minuti. Strijelac je bio Toti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.