Navijači u nevjerici: Guardiola i Manchester City pomažu Arteti da dovede pojačanje iz snova

Našli su način

Navijači u nevjerici: Guardiola i Manchester City pomažu Arteti da dovede pojačanje iz snova

Esmer Oštraković

Poznato je da je prva meta Arsenala u narednom prijelaznom roku vezni fudbaler West Hama i reprezentativac Engleske, Declan Rice.

Imati će Arsenal konkurenciju u nekoliko timova, a navodno je za njegove usluge veoma zainteresirana ekipa Chelseaja.

Ipak, prednost kod Ricea ima Arsenal, a u svemu će im dodatno pomoći i Pep Guardiola i njegov Manchester City.

Naime, West Ham ima fudbalera kojeg bi htio ako zamjenu za Ricea, a on trenutno igra za Manchester City i zove se Kalvin Phillips.

Ovaj sjajni fudbaler je iz Leedsa stigao u Manchester City za 50 miliona eura, ali se nije naigrao od dolaska u ovaj klub.

"Vidjet ćemo na kraju sezone šta će se desiti. Sjest ćemo sa igračem i pričati. Neki žele više minuta, neki nisu zadovoljni situacijim. Trenutno neću ništa da kažem", rekao je Guardiola.

Oglasi

Uprkos tome što je Guardiola pomalo misteriozan sa svojim izjavama, engleski mediji prenose da Phillips već pregovara sa West Ham Unitedom.

Sve to bi olakšalo transfer Ricea iz West Hama u Arsenal, te bi sve strane bile veoma zadovoljne ukoliko se posao odradi glatko.

U Arsenalu smatraju da je Rice fudbaler svjetske klase i neće žaliti novac da ga dovedu, a predpostavlja se da bi mogao biti plaćen čak 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očekuje se i to da sve bude riješeno na samom početku prijelaznog roka, jer Arteta želi da što prije krene sa uigravanjem tima.

Naravno ukoliko Rice potpiše od njega će se očekivati da odmah zauzme mjesto u prvoj postavi, vjerovatno sa Parteyem pored sebe.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi