Srbijanski napadač nova je žrtva rasističkih povika s tribina u Italiji

Užasne scene u Bergamu

Navijači rasistički vrijeđali Dušana Vlahovića, Srbin ih 'zakucao' čudesnim golom

Midhat Šljivak

Juventus je došao do velike pobjede na gostovanju kod Atalante. Bilo je 2:0 za Staru damu iz Torina, ali ovaj meč nažalost su obilježile ružne scene u finišu utakmice. Meta je bio Dušan Vlahović.

Torinski Juventus velikom je pobjedom u Bergamu kod Atalante došao do tri boda kojim gotovo garantuju nastup u Ligi prvaka naredne sezone. Samuel Iling Junior i Dušan Vlahović pogađali su za trijumf gostiju od 2:0.

Ipak, ovaj meč obilježile su i ružne scene. Navijači Atalante imali su rasističke povike prema srbijanskom napadaču Dušanu Vlahoviću.

U nadoknadi meča sudija Daniele Doveri odlučio je nakratko prekinuti susret. S tribina su se čule rasističke uvrede prema napadaču Juventusa i meč je nastavljen tek nakon što su one prestale.

Našao je srbijanski fudbaler način da se navijačima domaćeg tima osveti. U 99. minuti meča nakon kontre je smjestio loptu u same rašlje i potovrdio je pobjedu svog tima od 2:0.

Vlahović je potom odlučio da ode ispred navijača i proslavi gol. To mu je donijelo bespotreban žuti karton, ali jednostavno svako normalan bi slično reagovao na uvrede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Srbijanskom fudbaleru ovo je bio 13. gol u sezoni u 38. nastupu. U Seriji A je postigao ukupno 10 golova.

Brojni fudbaleri ranije su vrijeđani. Među njima je bio i Edin Džeko, a najčešći primjer su uvrede prema Romeluu Lukakuu kojima je Belgijanac najčešće izložen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.