Samo Juventus pobjeđuje na način koji je to učinio u Bergamu
Juventus je udaljio tim iz Bergama od borbe za Ligu prvaka minimalnom pobjedom na gostovanju (Foto: EPA)

Trijumf Stare dame

Samo Juventus pobjeđuje na način koji je to učinio u Bergamu

M. Šljivak

Juventus je u 34. kolu italijanske Serije A savladao kao gost ekipu Atalante s 2:0. Bianconeri su uspavali igru do maksimuma i na kraju su došli do tri velika boda kojim prelaze na drugo mjesto tabele.

Juventus je od danas drugoplasirana ekipa italijanske Serije A. Bianconeri su na samo njima poznat način slavili na gostovanju u Bergamu kod Atalante i došli su do 66. boda u sezoni.

Uvodne minute meča nisu donijele apsolutno ništa. 20-ak minuta gledaoci su se dosađivali, da bi konačno neko zaprijetio, a to je učinio Juventus preko Angela Di Marije, no Argentinac nije bio precizan.

Potom je Atalanta krenula u dominaciju terenom. U 25. minuti domaći tim stvara veliku šansu, a Giorgio Scalvini pogađa stativu.

Imao je domaći sastav još nekoliko opasnih napada. Ozbiljno je gol Stare dame bio ugrožen u prvom dijelu, ali se na odmor otišlo bez pogodaka (0:0).

Torinski klub nakon deset minuta igre u nastavku dolazi do gola. Samuel Iling Junior dolazi do lopte u kaznenom prostoru i zabija svoj prvi seniorski gol za prednost od 1:0.

Oglasi

Massimiliano Allegri je potom očekivano i u svom stilu uspio odbraniti rezultat. U fazi napada torinski tim je imao samo još jedan pokušaj preko Pogbe koji je bio lagan plijen za golmana domaćeg tima.

Atalanta je pokušavala napraviti nešto pred golom Bianconera. Szczesny je dobro reagovao u 75. minuti nakon šuta Koopmeinersa, šest minuta kasnije udarac Maehlea završava pored gola.

Do kraja susreta Zapaccosta je ponovo uzdrmao okvir gola Bianconera, minut prije toga Vlahović je imao dobru šansu za Juve, no na promjenu rezultata se čekala 99. minuta.

Jedna kontra Juventusa urodila je plodom. Chiesa i Vlahović su pobjegli, a srbijanski napadač je spektakularno pogodio za pobjedu svog tima od 2:0.

Oglasi

Na kraju je torinski velikan došao do tri boda kojim preuzima drugo mjesto na tabeli četiri kola prije kraja i u odličnoj je situaciji u borbi za Ligu prvaka.

Atalanta je ovim porazom daleko od elitnog takmičenja. Za četvrtim mjestom zaostaju čak pet bodova i situacija u Seriji A se pomalo kristalizuje u finišu sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 34. kolo:

Atalanta - Juventus 0:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
A ja naslova.... Urednice,ne Seri majke ti..... Ljudi odigrali perfektnu odbranu. Pogodili sta su kreirali..... Atalanta da je bilo Jos 2 poluvremena nebi dala gola ....
1 0
MartinPalermo
Cuj minimalnom pobjedom 0:2 :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi