Dres velikana za novi početak Masona Greenwooda
Mladi napadač Manchester Uniteda spreman je za odlazak s Old Trafforda jer ne želi više igrati za klub koji ga je prerano otpisao (Foto: EPA)

Spremni su uložiti vrijeme u njega

Dres velikana za novi početak Masona Greenwooda

M. Šljivak

Mason Greenwood (21) iza sebe ima godinu i po izgubljenog života i karijere nakon što se suočio s optužbama za seksualni i fizički napad. Proveo je određeno vrijeme iza rešetaka, ali sud je odlučio da nije kriv i sjajni napadač je oslobođen. On međutim nikada više ne želi obući dres Manchester Uniteda jer se smatra izdanim, a karijeru bi ovaj fudbaler mogao nastaviti u Juventusu.

Mason Greenwood važio je za najveću nadu Manchester Uniteda. Igrao je ovaj 21-godišnjak fenomenalan fudbal, ali je potom došla optužnica za seksualni i fizički napad koji mu je na godinu i po zaustavio karijeru.

U februaru ove godine Greenwood je oslobođen optužbi nakon što je nekoliko mjeseci proveo iza rešetaka. Klub je potom donio odluku da pokreće vlastitu istragu i to je naljutilo ovog fudbalera koji više ne želi čuti za klub.

"Nikada više ne želim obući dres Uniteda", jasna je poruka mladog fudbalera nakon što je saznao da klub pokreće istragu protiv njega i spreman je za odlazak iz kluba.

Klub u kojem bi mogao nastaviti karijeru je torinski velikan Juventus. Novinar Phil Thomas tvrdi da je Stara dama pokucala na vrata mladog napadača.

"Juventus nudi Masonu Greenwoodu novi početak u Italiji. Gigant iz Torina jasno je istakao da igrača želi vratiti na veliku scenu", piše Phil Thomas i dodaje:

Oglasi

"Tim iz Torina će preko Paula Pogbe pokušati da dodatno uvjeri Greenwooda da dođe u Torino. Moguća je posudba uz obvezni otkup ugovora", piše britanski novinar.

Sam fudbaler navodno je spreman da ponovo zablista. Jedva čeka da se vrati na teren i Juventus bi u njemu mogao dobiti zaista vrhunsko pojačanje za naredne godine.

Greenwood je za prvi tim Crvenih đavola debitovao u martu 2019. godine protiv PSG-a. Imao je 17 godina i 156 dana i šansu mu je pružio Ole Gunnar Solskjaer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ubrzo je postao neizostavan član prvog tima. Do problema sa zakonom odigrao je ukupno 129 utakmica i ima učinak od 35 golova i 12 asistencija.

On je tokom karijere prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Engleske. Za A tim odigrao je jedan meč i još uvijek može promijeniti državljanstvo u slučaju da u budućnosti bude želio igrati za Jamajku odakle vodi porijeklo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1676286668
Juventus velikan hahahah kako smijesno...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi