Premier liga

Manchester United izgubio, otvara se prilika Liverpoolu

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Uniteda poraženi su u Londonu od West Hama sa 1:0 u meču 35. kola engleske Premier lige.

United se bori za ostanak u Top 4 kako bi izborio Ligu prvaka, no dva vezana poraza su napravili ozbiljne probleme ekipi Erika ten Haga.

Prvo ih je dobio Brighton sa 1:0 u prošlom kolu, a sada su istim rezultatom poraženi od ekipe West Hama.

Gol odluke postigao je Benrahma u 27. minuti. United je uspio da stvori prilike, ali nijednu da pretvori u pogodak i da osvoji barem bod.

West Ham je ovom pobjedom praktično riješio pitanje ostanka u Premiershipu, a Unitedu Liga prvak visi o koncu.

Imaju bod više i utakmicu manje od Liverpoola, ali Redsi su nakon sjajne serije pobjeda došli u situaciju da se bore za četvrto mjesto.

Liverpool će u narednom kolu u goste ekipi Leicestera, dok će United ugostiti Wolvese na Old Traffordu i to neće biti nimalo lak meč za Crvene vragove.

Osim gostovanja Wolvesu, United do kraja sezone očekuju još dueli s Bornemouthom u gostima, s Chelseajem kod kuće i Fulhamom kod kuće, a u posljednoj utakmici sezone boriće se za trofej FA kupa sa Manchester Cityjem.

Liverpool uz gostovanje Leicesteru ima domaći duel sa Aston Villom i za kraj će biti gost Southamptonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo kolo kompletiraće se sutra sa tri duela. Počet će duelom Fulham i Leicester od 16 sati, potom igraju Brighton i Everton od 18.30, a od 21 Nottingham i Southampton.

I u utorak engleski tim nastupa, ali ne u ligi nego Ligi prvaka i to protiv Real Madrida. Naravno govorimo o lideru Premier lige i po mnogima najboljoj ekipi na svijetu, Manchester Cityju, koji se bori za tripletu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.