Šestorica napadača na listi želja Manchester Uniteda, ali svi već znaju koga želi Ten Hag!

Njegov izbor je jasan

Šestorica napadača na listi želja Manchester Uniteda, ali svi već znaju koga želi Ten Hag!

E. Čaušević

Za Manchester United prioritet će u ljetnom prelaznom roku sigurno biti dovođenje klasičnog napadača jer je to pozicija na kojem klub "kuburi" već neko vrijeme. Na listi želja Crvenih đavola nalaze se čak šestorica napadača, ali engleski mediji pišu da je već svima jasno koga želi Erik ten Hag.

Cristiano Ronaldo prošle sezone igrao je u vrhu napada Manchester Uniteda, a nakon njegovog neočekivanog odlaska Crveni đavoli ostali su bez klasičnog napadača što je jasno veliki problem.

Klub je pokušao to riješiti dolaskom Wouta Weghorsta na posudbu, no jasno je da Nizozemac ne može da ispuni ono što se očekuje. Na Old Traffordu su svjesni da na ljeto moraju dovesti barem jednog napadača i čini se da će im to biti prioritet.

U posljednje vrijeme dosta se špekuliše o tome ko bi mogao stići na Teatar snova ovog ljeta, a s Manchester Unitedom povezuje se nekoliko imena.

Mirror piše da se na listi želja engleskog velikana nalaze imena šestorice napadača i da će jedan od njih gotovo sigurno ovog ljeta potpisati za United.

Na toj listi su Victor Osimhen (Napoli), Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), Rasmus Hojlund (Atalanta), Harry Kane (Tottenham), Goncalo Ramos (Benfica) i Mohammed Kudus (Ajax).

Oglasi

Međutim, čini se da je već sada savršeno jasno kojeg napadača u svojoj ekipi želi Erik ten Hag i već je dao do znanja čelnicima kluba da na ljeto ulože maksimalne napore da ga dovedu na Old Trafford.

Riječ je o Harryju Kaneu za kojeg Ten Hag smatra da bi se odlično uklopio u njegov tim i bio veliko pojačanje. Također, Kane nikada nije bio bliži odlasku iz Tottenhama, a Nizozemac se nada da će čelnici Uniteda to znati da iskoriste.

Kane je sigurno jedan od najboljih napadača u Premiershipu, no da se ispuni Ten Hagova želja neće biti baš jeftino. Tottenham ne želi svog kapitena pustiti za manje od 100 miliona funti, no trener Manchester Uniteda vjeruje da je to cifra koja će se itekako isplatiti dolaskom Kanea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napadač Tottenhama prije godinu dana bio je na korak od prelaska u Manchester City, ali je na kraju ostao u Londonu. No, nakon još jedne razočaravajuće sezone čini se da je Kane izgubio strpljenje i odlučio da napusti Tottenham.

Kane se pored Manchester Untieda povezuje još s nekoliko evropskih klubova, a tu se posebno izdvajaju PSG, Bayern i Real Madrid.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nakopitam
Hahahaahahhahahahahahahha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi