FOTO: EPA

Nakon prve utakmice polufinala Lige prvaka

Modrić: Zaslužili smo bolji rezultat

Haris Zilić

U prvoj utakmici polufinala finala Lige prvaka odigranoj u Madridu na Santiago Bernabeu, Real Madrid i Manchester City remizirali su rezultatom 1:1 tako da će odluka o finalisti pasti za osam dana u revanš duelu na Etihadu u Manchesteru.

U večerašnjem duelu vidjeli smo dosta lijepih poteza, velike borbe atraktivnog fudbala i na kraju možda najrealnije da konačna odluka bude u drugoj utakmici.

I u ovoj utakmici lider Reala bio je Luka Modrić.

Hrvatski reprezentativac odigrao je još jednu dobru partiju, a po završetku utakmice dao je i svoje viđenje.

"Na poluvremenu smo imali dosta toga da žaemo. Trener je želio da ispravimo neke stvari na sredini terena, da stanemo na loptu i budemo kreativni", rekao je Modrić i nastavio:

"Malo smo mijenjali pozicije i Camavingi, ali evo na kraju je dobro ispalo. Imamo pozitivan rezultat i idemo sa samopouzdanjem na revanš."

Ipak, Modrić je i priznao da je očekivao pobjedu večeras.

"Zaslužili smo bolji rezultat, ali mišljenja sam da u revanšu možemo slaviti."

Luka Modrić je na terenu proveo 87 minuta, a onda je umjesto njega u igru ušao Nacho Fernandez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nema sumnje da nas u revanšu na Etihadu očekuje još jedna sjajna fudbalska predstava.

Drugi polufinalni duel ovosezonske Lige prvaka igraju Milan i Inter, a njihov prvi meč na rasporedu je sutra također u 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.