Vinicius i De Bruyne kategorija za sebe: Nakon prvog meča Reala i Cityja sve je otvoreno

Odličan prvi meč polufinala Lige prvaka

Vinicius i De Bruyne kategorija za sebe: Nakon prvog meča Reala i Cityja sve je otvoreno

Admin Čaušević

Sasvim očekivano prvi meč polufinla Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja je donio spektakl. Na kraju nije bilo pobjednika te je sve otvoreno pred revanš. Konačan rezultat glasio je 1:1.

Sasvim očekivano prvi meč polufinla Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja je donio spektakl. Na kraju nije bilo pobjednika te je sve otvoreno pred revanš. Konačan rezultat glasio je 1:1.

Uvodni period utakmice je protekao u potpunoj dominaciji Građana, a Real Madrid je bio uspješan i uspio je da odbrani svoj gol zahvaljujući prvenstveno Courtoisu.

U finišu prvog dijela Kraljevi su još jednom pokazali da su najopasniji kada se čini da su na koljenima. Maestralan gol zabio je Vinicus. Gol pogledajte ovdje.

Poslije lijepe kombinacije Modrića i Camavinge lopta je došla do Brazilca koji snažnim i preciznim udarcem za 1:0. Bio je to jedini udarac u okvi gola Kraljeva u prvom dijelu.

Oglasi

Finiš prvog dijela obilježilo je nekoliko spornih odluka sudije Soaresa Diasa. Propustio je dati karton Silvi zbog grubog starta nad Camavingom, dok je Kroosu istakao javnu opomenu poslije faula nad Gundoganom.

Ohrabreni vodstvom domaći su u nastavak ušli puni samopouzdanja i djelovali su bolje na terenu, dobru šansu u 50. minuti imao je Benzema, ali nije pogodio.

Ubrzo je uslijedio odgovor preko De Bruynea, ali je Courtois uspio zaustaviti svog sunarodnjaka, poslije čega je uslijedio nešto mirniji period.

Izjednačenje je stiglo u 67. minuti. Sa skoro istog mjesta kao Vinicius pogodio je De Bruyne koji je uputio sjajan udarac. Gol pogledajte ovdje.

Finiš utakmice je protekao u nešto boljoj igri Reala, u 78. minuti ozbiljno je zaprijetio Benzema udarcem glavom. Ipak, istakao se Ederson.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sama završnica nije donijela rezultatske promjene iako su možda i iznenađujuće Kraljevi su bili ti koji su više tražili pobjedu. Fantastičan udarac je u posljednjim minutama imao Tchoumani, ali je Ederson to odbranio.

Sve u svemu neriješen rezultat i najrealniji ishod susreta i jasno je da će se sve odlučivati na Etihadu. Revanš se igra 17. maja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Prvo poluvrijeme ih city rastavio na proste faktore, drugo Real njih… totalno realan rezultat … ko god ima drugačije mišljenje je navijač ili jednih ili drugih lol
6 3
YouTalkinToMe
Mislim da je city u prednosti pred revanš jer real je iznenađujuće dobro odigrao i teško da može bolje odigrati od ovog večeras a city je tanak bio tako da u revanšu mogu samo bolji biti. Mada sreća uvjek igra veliku ulogu a tu niko nije ravan realu, kao da stalno daju sadake.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi