Kakav pogodak Dijamanta

Polufinale tek krenulo, a Edin Džeko je već postigao golčinu - Inter vodi protiv Milana!

Eldar Ganibegović

Milan je nominalni domaćin Interu u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka, a Dijamant je već doveo viceprvaka Italije u vodstvo.

Igrala se osma minuta kada je izveden korner, a Edin Džeko je ljevicom sjajno uhvatio volej i pogodio za prednost Intera od 0:1. 

Gol kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine pogledajte klikom OVDJE. Asistencija ide u bilježnicu Calhanogluu.

Samo tri minute nakon toga novi gol u mreži Milana. Dimarco je bio asistent, a Mkhitaryan pogađa. Nevjerovatan početak Intera.

OVDJE pogledajte gol koji je postigao reprezentativac Armenije. Inter je mogao i do 0:3 jer je Calhanoglu u 16. minuti pogodio stativu, nakon čega Maignan brani udarac Barelle. 

Što se Edina Džeke tiče, ovo je za njega četvrti gol ove sezone u Ligi prvaka nakon što je tri postigao u grupnoj fazi protiv Plzena.

Milan i Inter su se do sada sastajali četiri puta u Ligi prvaka. Dva puta je slavio Milan uz dva remija, a Inter je na nevjerovatan način krenuo ka prvoj pobjedi.

Večeras se protiv Džeke nalazi drugi bh. reprezentativac. U početnoj postavi Milana očekivano se našao Rade Krunić. 

AC Milan: Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez; Krunić, Tonali, Bennacer; Saelemaekers, Diaz, Giroud.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inter: Onana; Acerbi, Bastoni, Darmian; Calhanoglu, Mkhitaryan, Barella, Dumfries, Dimarco; Džeko, Lautaro. 

Vidjet ćemo može li se Milan oporaviti od ovog šoka. Jasno je da nas čeka fantastičan nastavak utakmice. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.