Čovjek koji voli više Inter nego sebe odabrao između Lukakua i Džeke

Oglasio se čuveni Massimo Moratti

Čovjek koji voli više Inter nego sebe odabrao između Lukakua i Džeke

A. Čaušević

Vrlo vjerovatno ne postoji predsjednik u svijetu fudbala koji voli neki klub kao što Massimo Moratti voli Inter, čuveni italijanskih biznismen koji je nekoliko decenija bio na čelu Nerazzurra. 

Inter u srijedu navečer igra prvi meč polufinala Lige prvaka protiv Milana, bit će to prilika za dvije prethodne eliminacije kada je na čelu Nerazzurra bio Moratti.

Rossoneri su bili uspješniji u polufinalu 2003. godine, a zatim i dvije godine kasnije u četvrtfinalu. Sada su favoriti Nerazzurri, ali to trebaju i potvrditi na terenu.

Jedna od glavnih dilema trenera Simonea Inzaghija je kojeg napadača staviti u napad pored Lautara Martineza. Izbor je između Romelua Lukakua i Edina Džeke.

U izjavi pred utakmicu Moratti je mišljenja da je Džeko taj koji treba biti starter jer se bolje slaže sa Lautarom.

"Mislim da Lautaro u ovom trenutku ima vruće noge, na sreću. Najpouzdaniji duo u napadu je Džeko - Lautaro, iako je Lukaku u usponu u posljednje vrijeme", kazao je Moratti.

Oglasi

Prema najavama italijanskih medija popularni Dijamant će se naći u startnoj postavi. Odmarao je protiv Rome i očekuje se da bude među prvih 11.

Kapitenu bh. reprezentacije je ovo možda i posljednja prilika da izbori plasman u finale, a zatim i osvoji elitno takmičenje pa nema sumnje da će biti biti posebno motivisan.

Inače, Inter je posljednji italijanski klub koji je osvojio Ligu prvaka, bilo je to 2010. godine kada je predsjedik još uvijek bio Moratti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tokom višedecenijske vladavine italijanski biznismen nije štedio novac na dovođenje brojnih velikih pojačanja. Inter je konstantno bio u vrhu italijanskog fudbala, a sve je krunisano osvajanjem Triplette.

Iz kluba se povukao 2013. godine kada je većinu dionica prodao Ericku Thohiru, poslije čega je uslijedio pad u rezultatima. Sve se promijenilo dolaskom Suninga i Stevena Zhanga koji su uspjeli od Nerazzurra napraviti konkurentan tim u Italiji, ali i Evropi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi