Velika šansa za Dijamanta

Džeko je primio loptu, a navijači Intera počeli sanjati Istanbul, no onda se ukazao Maignan

Endin Čaušević

Milan i Inter igraju trenutno na San Siru prvi polufinalni meč Lige prvaka, a Edin Džeko nije mogao ni sanjati bolji početak meča. No, u drugom poluvremenu Dijamant se i nije baš proslavio.

Inter je fantastično otvorio večerašnju utakmicu i već u osmoj minuti poveo je sa 1:0 kada je Džeko sjajno pogodio nakon centaršuta Calhanoglua iz kornera.

Igrači Milana nisu se oporavili ni od prvog gola, a Inter je već vodio sa 2:0.

Do drugog gola Inter je stigao već u 11. minuti kada su gosti sjajno kombinovali, a nakon dodavanja Dimarca gol za 2:0 i veliko slavlje navijača Intera postigao je Mkhitaryan.

Početkom drugog poluvremena Inter je čini se mogao staviti tačku na ovaj meč i doći na korak od velikog finala.

U 53. minuti gosti su imali zicer kada je Bastoni odličnim solom prodorom došao na samo 20-tak metara od gola Milana, uposlio je Džeku koji je izašao sam na Maignana, no nije pogodio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Golman Milana ovaj put uspio je da zaustavi udarac Dijamanta, a ovo su zaista rijetke situacije koje bh. napadač ne pretvara u pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.