Velika pobjeda Real Madrida

U Beogradu je ignorisao sve gnusne uvrede, ali večeras je Musa totalno "eksplodirao" od emocija!

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida su se plasirali u polufinale Eurolige nakon što su u nevjerovatnoj utakmici večeras pred svojim navijačima pobijedili Partizan sa 98:94 i u ovoj seriji slavili sa 3:2. Sjajan večeras bio je Džanan Musa koji je odigrao najbolji meč u seriji, a nakon svega kroz šta je prošao na kraju je "eksplodirao" i nije mogao zadržati emocije.

U Madridu smo u petom okršaju Reala i Partizana gledali zaista nevjerovatnu utakmicu, a na kraju kartu za Final Four koji se igra u litvanskom Kaunasu osigurao je kraljevski klub nakon čudesnog preokreta.

Partizan je večeras imao vodstvo od čak 17 poena razlike u trećoj dionici i činilo se da je u ovom meču sve riješeno, no potom je Real Madrid u zadnjih deset minuta uspio da napravi čudo.

Kraljevi su došli do veličanstvenog preokreta i na kraju slavili sa 98:94 i mora se priznati zasluženo plasirali dalje iako je i Partizan u ovoj seriji zaista bio nevjerovatan.

Najbolju utakmicu u ovoj seriji večeras je odigrao i bh. košarkaš Džanan Musa koji je bio najefikasniji u ekipi Real Madrida jer je uspio meč da završi sa 20 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Nakon svega što je prošao u seriji protiv Partizana, udaraca, uvreda i zvižduka koje je dobio večeras je Musa nakon završetka utakmice "eksplodirao" i jednostavno više nije mogao zadržati svoje emocije.

Kada je utakmica završena Musa je morao da izbaci emocije iz sebe i euforično je proslavio veliku pobjedu, a potom otišao i na tribinu s koje su ga večeras pratili njegovi članovi porodice.

To je najbolje pokazalo koliko je Musi nakon svih dešavanja u Beogradu značila večerašnja pobjeda nad Partizanom i plasman Reala na Final Four, a pored svega odigrati takvu utakmicu je zaista za svaku pohvalu.

U jednom trenutku i suspendovani Yabusele se pojavio na parketu kako bi slavio pobjedu, a svoju euforiju nije mogao sakriti ni Mario Hezonja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Hezonja je jedini koji nije dobio zvižduke u Beogradu od navijača Partizana, no kada vide kako je hrvatski košarkaš večeras proslavio pobjedu nad tim klubom neće biti čudo ukoliko i njemu okrenu leđa.

Pored Real Madrida plasman na Final Four Eurolige osigurali su još Barcelona, Olympiakos i Monaco.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.