Partizan prosuo veliku prednost u Madridu: Rodriguez i Musa odveli Real na Final Four

Majstorica četvrtfinalne serije Eurolige

Partizan prosuo veliku prednost u Madridu: Rodriguez i Musa odveli Real na Final Four

H. Zilić

Odigrana je majstorica četvrtfinalne serije košarkaške Eurolige između Real Madrida i Partizana. Na kraju sjajne utakmice slavila je ekipa Real Madrida rezultatom 98:94  i izborila plasman na završni turnir u litvanskom Kaunasu.

Nakon prvog poluvremena Partizan je imao vodstvo od 16 poena razlike, igrali su fenomenalno i na odmoru imali prednost od 39:55.

Beogradski tim je do prednosti došao odličnom serijom početkom druge četvrtine, a vezali su i mini seriju tri minute prije kraja prvog poluvremena.

Prednost Partizana u tim trenucima bila i činjenica da je Edy Tavares najbolji košarkaš Reala imao tri lične greške.

Real je u nekoliko situacija u prvom poluvremenu imao brzoplete akcije i ne baš izrađene šuteve. To je sve rezultiralo da su drugu četvrtinu izgubili sa čak 17:32.

U drugom poluvremenu probudio se Real, tačnije u finišu treće četvrtine kada prilaze Realu na sedam poena razlike, rezultat je glasio 69:76 u tim momentima.

Oglasi

U četvrtoj četvrtini Real bolje otvara i osam minuta prije kraja Real spušta zaostatak na samo -4.

Šesti minuta prije kraja utakmice poenima Rodrigueza Real se totalno vraća u utakmicu i u tim momentima rezultat na semaforu je glasio 81:81 i do kraja smo gledali apsolutnu egal utakmicu i dobili smo dramu.

U finišu meča bolje se snašla ekipa Reala i slavila rezultatom 98:94 nakon sjajnog preokreta.

Preokret Reala kreirao je iskusni Rodriguez koji je meč završio sa 19 poena, od čega je 11 bilo u posljednjoj četvrtini, dodao je tri skoka i šest asistencija. Naš Džanan Musa je imao sjajnu rolu od 20 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Partizana nezaustavljiv je bio Kevin Punter sa 28 poena od čega je bilo nekoliko sjajnih trojki.

Real se na Final Fouru pridružio Olympiacosu, Barceloni i Monacu koji je u majstorici večeras savladao Maccabi rezultatom 97:86.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Doktor Rodriguez !!! Musa bio u publici kad se košarka počela igrati !!!
0 7
nakopitam
Krepajte od muke
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi