Amar Dedić je jedan od igrača koje Barcelona prati već određeni period (Foto: EPA)

Interes za bh. fudbalera

Amar Dedić je plan B Xavija Hernandeza

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić (20) tokom ljeta bi mogao napraviti veliki transfer. Fenomenalni desni bek RB Salzburga igra čudesan fudbal, a među brojnim klubovima s kojima se povezuje je katalonski velikan Barcelona i on je jedan od igrača o kojima razmišlja trener Xavi Hernandez.

Amar Dedić igra fenomenalan fudbal u dresu RB Salzburga. To je donijelo interes brojnih velikana, a među zainteresovanim za njegove usluge je ekipa Barcelone.

Katalonski velikan je u potrazi za kvalitetnim rješenjem na poziciji desnog beka. Nekoliko imena se povezuje s dolaskom na Camp Nou, a navodno je prvi izbor Xavija Hernandeza portugalski fudbaler iz Manchester Uniteda Diogo Dalot.

Njemu ugovor s Manchester Unitedom ističe u junu 2024. godine. Saradnja vjerovatno neće biti nastavljena i to Barcelona namjerava iskoristiti kako bi ga dovela u svoje redove.

Ako to ne uspiju okrenut će se drugim opcijama. Katalonski mediji pišu da je reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić plan B kod Xavija Hernandeza zbog relativno male cijene po kojoj bi dobili igrača visokog kvaliteta.

Cijena bh. fudbalera na trižištu je 10 miliona eura. Barcelona ima fenomenalne izvještaje o njegovim nastupima na stolu i to će rukovodstvo kluba itekako uzeti u razmatranje.

Njegova mladost i mogućnost enormnog napretka dodatni su plus za katalonski klub i vidjet ćemo šta se na kraju desiti u ovoj situaciji.

Amar Dedić ove sezone igra odličan fudbal u redovima austrijskog velikana. Odigrao je 34 utakmice i ima učinak od dva gola i tri asistencije.

Pored Barcelone ovaj 20-godišnji defanzivac povezivao se još s Manchester Unitedom, Milanom, Brightonom, Borussijom iz Dortmunda, Atleticom iz Madrida...

On je ugovorom za austrijski klub vezan do ljeta 2027. godine, a nedavno je o interesu velikih klubova za njegove usluge rekao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Takve špekulacije mi ništa ne znače. Lijepo je tako nešto pročitati, ali ja sam fokusiran samo na Salzburg. Ne bi bilo dobro da previše razmišljam o tome. Ovdje želim osvajati titule i to je sasvim jasno."

Dedić je postao i standardan član fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ubrzo je stekao status miljenika navijača i u pet odigranih utakmica postigao je jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.