Kessie ulovljen kako odlazi iz Barcelone, prvi je to korak ka velikom transferu!

Veznjak na izlaznim vratima

Kessie ulovljen kako odlazi iz Barcelone, prvi je to korak ka velikom transferu!

A. Čaušević

Franck Kessie je na izlaznim vratima Barcelone nakon samo jedne sezone provedene na Nou Campu. Glasine o odličnog veznajak su sve glasnije jer se želi otvoriti prostor Lionelu Messiju.

Barcelona intenzivno radi na povratku Messija, ali da bi se posao realizovao potrebno je srediti finansijski situaciju kako bi sve bilo prema propisima.

Katalonci će se morati riješiti nekih igrača da se oslobodi budžet, a među igračima koji će vrlo izvjesno napustiti Blaugranu je i Kessie.

Kessi je danas snimljen na aerodromu u Barceloni kako privatnim letom odlazi u Pariz što je povećalo sumnje o njegovom transferu.

Prisutni novinari su fudbalera iz Obale Slonovače pitali o njegovoj budućnost i da li napušta Barcelonu, ali je on odlučio da ne odgovori.

Oglasi

Kessie je do sada skupio 39 nastupa za Barcelonu i to uglavnom kao rezervista, dok u posljednjem meču protiv Osasune cijelu utakmicu odgledao sa klupe.

Ovaj 26-godišnjak je stigao iz Milana prošlog ljeta kao slobodan igrač, očekivalo se da bude pojačanje, međutim u realnosti to i nije bilo tako.

Za njegov potpis se ozbiljno borio PSG, a izgleda su Parižani obnovili interes te su mnogi njegovo putovanje u francusku prijestolnicu protumačili kao nagovještaj transfera.

Za Kessieja je interes pokazao i Inter, ali povratak u Seriju A nakon samo jedne sezone se čini teško izvjesnim iako se spominjala navodna ponuda od 30 miliona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona će poduzeti maksimalne napore da vrati Messija kući, ali jasno je da Kessie neće biti jedini koji će biti žrtvovan.

Argentinac sigurno neće ostati u PSG-u i njega srce vuće ka Kataloncima, međutim istovremeno ga mame i Sauduciji sa bogatim ponudama, spominju se cifre od nerealnih 400 miliona godišnje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi