U Barci su govorili da je zalutao na veliku scenu: Tri godine kasnije Todibo im donosi finu zaradu

Sjajan posao Francuza

U Barci su govorili da je zalutao na veliku scenu: Tri godine kasnije Todibo im donosi finu zaradu

M. Šljivak

Francuski fudbaler Jean-Clair Todibo (23) igra fenomenalan fudbal u dresu Nice, a odlični nastupi mogli bi mu narednog ljeta donijeti veliki transfer. Newcastle, Manchester United i Liverpool spremni su izdvojiti 45 miliona eur aza ovog štopera koji je prije dolaska u Nicu imao ogromnih problema da se vrati u formu nakon neuspjeha u Barceloni.

Jean-Clair Todibo mogao bi u narednim mjesecima napraviti još jedan veliki transfer. Defanzivaca Nice igra fenomenalan fudbal i to bi mu na kraju moglo donijeti transfer u englesku Premier ligu.

Newcastle, Manchester United i Liverpool prate igre francuskog štopera. Spremni su ga dovesti u svoje redove i platiti 45 miliona eura za usluge ovog 23-godišnjaka.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cq_fHIEtBK4/[/instagram]

Odlazak u Premiership bio bi još jedan veliki transfer za ovog defanzivca koji je jedno vrijeme bio član Barcelone. Ipak, na Camp Nou su smatrali da je zalutao na veliku scenu i jedva su čekali da ga se riješe.

Todibo je krajem januara 2019. godine stigao u Barcelonu. Međutim, nikada nije dobio pravu šansu da se dokaže u katalonskom klubu, pa su uslijedile posudbe u Schalke, Benficu i Nicu, koja u junu 2021. godine pravi odličan potez i za 15 miliona eura otkupljuje njegov ugovor.

Oglasi

Sada će ga prodati za mnogo veću cifru. Ekipe iz Premiershipa spremne su ga dovesti u svoje redove i vidjet ćemo gdje će ovaj 23-godišnji štoper na kraju završiti.

Treba istaći da se pored engleskih klubova s ovim fudbalerom povezuje i PSG koji se želi bazirati na francuske fudbalere i Todibo je jedna od opcija za defanzivni red Parižana u narednoj sezoni.

Todibo je ove sezone nastupio 36 puta za Nicu u svim takmičenjima. Ukupno je dres tima s Francuske rivijere oblačio u 93 navrata i postigao je dva pogotka.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CplP6MCNrCm/[/instagram]

Francuski defanzivac imao je zanimljivu izjavu po odlasku iz Barcelone. Tvrdi kako na treningu katalonskog kluba niko nije smio dotaći Lionela Messija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"U Barceloni ga nismo smjeli dotaći na treningu. Možda zvuči bizarno, ali to je istina. On je najveći fudbaler svih vremena i nismo ga željeli povrijediti", rekao je Todibo.

Napomenimo i to da od prodaje ovog fudbalera Barcelona ima 20 posto novca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi